Heerlijke overwinning van DES JO12-1 op Achilles ‘12 Heerlijke overwinning van DES JO12-1 op Achilles ‘12
Wedstrijden

Heerlijke overwinning van DES JO12-1 op Achilles ‘12

Aan de Gagelman stonden de jongens en meiden van JO12-1 getergd aan de aftrap. Na de teleurstelling van vorige week waren ze gebrand op een goed resultaat.
Bert Veenstra 108

In het eerste kwart was dit duidelijk te merken. Met combinaties over en weer legden we de tegenstander onze wil op. We waren erg goed aan de bal, bleven rustig in de achterhoede en stonden politioneel goed. Helaas verzuimden we dit overwicht om te zetten in doelpunten. Een bal binnenkant paal, een handvol corners en een bal voorlangs waren onze grootste wapenfeiten.

In het tweede kwart kwam de wedstrijd helaas meer in evenwicht. Door tactische aanpassingen van de tegenstander, het vertrek van onze Quin na het eerste kwart (uitgeleend aan JO12-2) en de niet helemaal okselfrisse Noralyn, Isabeau en Wout waren debet aan dit evenwicht. Achilles zette ons steeds meer onder druk en uiteindelijk mochten we van geluk spreken dat de paal tot tweemaal toe een treffer in de weg stond en de ruststand nog steeds de brilscore was.

Na de rust waren we op tijd bij de les en met Tiam op het middenveld kregen we het initiatief weer helemaal terug. Het grote verschil met het eerste kwart was dat de kansen nu wel werden benut. We kwamen op 1-0 door Tijn, die op goed terugleggen van Jits, de bal links van de keeper binnenschoot. Het zelfvertrouwen groeide met de minuut en de 2-0 volgde snel. Jits controleerde een hoge bal met een goed uitgevoerde wreefaanname en stuurde vervolgens Noralyn de diepte in en zij promoveerde deze schitterde actie tot doelpunt.

Pascal Konings

Vlak voor het einde van het derde kwart was het wederom Jits die beslissend was. Hij zette op het middenveld zelf de aanval op met een pass naar Tijn, die vervolgens met een fijne boogbal de bal achter de verdediging legde, waardoor Jits met zijn snelheid beheerst de 3-0 kon binnentikken.

Glunderende koppies vlak voor de start van het laatste kwart. Met het tweede kwart in ons achterhoofd hamerden er wel op dat we er nog niet waren. Scherp blijven en in dienst spelen van het team was het devies. In het vervolg waren er een paar kansen die een beter lot verdiend verdienden voor zowel ons als de tegenstander. Helaas waren we zelf niet meer bij machte om de grote ruimtes die ontstonden niet te benutten.

Uiteindelijk een dik verdiende overwinning, een grote glimlach en een voorlopige mooie tweede plek op de ranglijst.

Volgende week naar Delden voor wederom een mooie pot voetbal!

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: