Remise tegen Haarle net niet voldoende voor het kampioenschap van JO11-2 Remise tegen Haarle net niet voldoende voor het kampioenschap van JO11-2
Wedstrijdverslagen

Remise tegen Haarle net niet voldoende voor het kampioenschap van JO11-2

De afsluitende wedstrijd van de derde fase ging meteen ook om het kampioenschap, koploper Haarle JO11-1 mocht thuis nummer twee DES JO11-2 ontvangen. In punten stonden de ploegen gelijk, Haarle had een iets beter doelsaldo. Na 60 minuten voetbal trok Haarle met 1-1 aan het langste eind en mocht zich kampioen noemen, DES ging met geëmotioneerd maar met geheven hoofd van het veld.
Pascal Konings 123
Competitiewedstrijd sv Haarle JO11‑1 1-10-0 DES JO11‑2
  • 33' Tegenstander (1-0)
  • 54' Nils (1-1)

Opstelling DES

  • Doel: Jonathan Konings
  • Verdediging: Tobias Brakert, Joppe Lambers
  • Middenveld: Wout van Dijken, Ties Meijer, Nils Scheppink
  • Aanval: Jamie Jaolat, Daan Eissens
  • Wissels: Dex Poppe, Floris Wolters

De vele toegestroomde DES-supporters die meegereisd waren voor de finale van de derde fase hoefden zich niet te vervelen. De opkomst van DES, onder het You'll Never Walk Alone, vuurwerk en zwaaiende DES vlaggen zal ongetwijfeld de tegenstander hebben geïmponeerd. Onder een heerlijke zonnetje en met de uitbundige sfeer langs de lijn, liet DES in het veld zien deze wedstrijd echt als een finale benaderd te hebben. Het eerste kwart vloog voorbij, maar beide ploegen kwamen er qua kansen niet uit. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld waar de fysiek sterkere spelers van Haarle er af en toe hard invlogen tegen de betere voetballers van DES. Beide doelmannen hadden weinig werk te verrichten.

Het tweede kwart had DES de zichtbare spanning van zich afgeschud en kleunde het er zelf ook regelmatig hard in. Wout liet met een stevige tackle, weliswaar (deels) op de bal, de intenties zien: DES was niet bang voor de grotere jongens van Haarle. Maar net als in het eerste kwart waren de kansen schaars, een paar flauwe schotjes van beide kanten die zonder moeite gepakt werden. Voetballend was DES beter, maar het kon zich niet door de verdeding van Haarle spelen.

Pascal Konings

In de rust hamerde trainer Arjan op vooral op dezelfde manier door te voetballen. Haarle had immers weinig in te brengen en het zou een kwestie van tijd moeten zijn voordat DES de score zou openen. Dat liep echter anders. In de 33e minuut speelde Haarle een bal naar voren die door de verdediging van DES niet goed verwerkt werd, waarna twee spelers van Haarle doorkonden op doel. Jonathan kwam uit maar was kansloos op de inzet van de spits: 1-0. Haarle ontplofte en DES moest nu twee keer scoren.

Het laatste kwart ging DES vol op de aanval spelen, Dex schoof op naar voren en Wout was de laatste man voor doelman Jonathan. Haarle was moegestreden, hield tegen, werkte de ballen weg en hoopte op de counter. Toen Nils 6 minuten voor tijd uit een vrije trap van Wout die gelost werd door de keeper, de bal binnentikte, was het DES dat het kampioenschap rook. Het probeerde de overwinning te forceren, maar moest daardoor ook ruimte achterin weggeven, waar Jonathan een paar keer reddend moest handelen. Een paar laatste wanhoopspogingen strandden en met betraande gezichten maar onder luid applaus van de toeschouwers verliet DES met een gelijkspel het veld.

Pascal Konings

Bekijk ook het beeldverslag van deze wedstrijd.

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: