Doelpuntenfestijn in laatste wedstrijd JO11-2 thuis tegen hekkensluiter Enter Vooruit Doelpuntenfestijn in laatste wedstrijd JO11-2 thuis tegen hekkensluiter Enter Vooruit
Wedstrijdverslagen

Doelpuntenfestijn in laatste wedstrijd JO11-2 thuis tegen hekkensluiter Enter Vooruit

Na de zeperd vorige week in Goor, kreeg JO11-2 vandaag de kans op eerherstel. Hekkensluiter Enter Vooruit kwam op bezoek en ging na een uitstekende tweede helft uiteindelijk zonder punten naar huis: 6-1.
Pascal Konings 112
Competitiewedstrijd DES JO11‑2 6-11-0 Enter Vooruit JO11‑1JM
 • 5' Jamie (1-0)
 • 35' Dex (2-0)
 • 36' Wout (3-0)
 • 38' Jamie (4-0)
 • 46' Jamie (5-0)
 • 54' Jamie (6-0)
 • 62' Tegenstander (6-1)

Opstelling DES

 • Doel: Jonathan Konings
 • Verdediging: Tobias Brakert, Joppe Lambers
 • Middenveld: Wout van Dijken, Nils Scheppink, Ties Meijer
 • Aanval: Jamie Jaolat, Daan Eissens
 • Wissels: Dex Poppe, Floris Wolters

De laatste wedstrijd van het seizoen (en ook meteen de eerste woensdagavondwedstrijd) op Sportpark Gagelman, een laatste kans om drie punten te pakken en zo misschien nog wel in de top drie te eindigen. Het tijdstip, het zonnetje, de prettige temperatuur en een wedstrijd tegen een ploeg die uit vijf wedstrijden maar één punt had behaald zorgden ervoor dat de zijlijn volgestroomd was met toeschouwers. En die hoefden zich niet te vervelen.

Met doelman Jonathan terug onder de lat stond gelegenheidskeeper Tobias weer op zijn vaste plek achterin en langs de lijn coachte trainer Arjan luidkeels de manschappen vanaf de eerste minuut naar voren. De wedstrijd leek al snel te ontbranden, nadat een bal lange van Ties de vrije doortocht voor Jamie betekende die daarmee zijn doelpuntentotaal dit seizoen op 36 bracht. Veel beter kon DES niet starten.

Niet veel later had de doelman van Enter de bal niet klem en prikte Daan de bal over de lijn waarna deze door een verdediger het veld weer werd ingeschoten. De bal had de lijn zeker 20 centimeter gepasseerd, maar de scheidsrechter keek klaarblijkelijk tegen de zon in en oordeelde dat er geen tweede doelpunt te noteren viel.

Er leek de afgelopen wedstrijden een vloek te zijn ontstaan in de afronding bij DES. Zoals in de voorgaande duels ook het geval was, speelde DES bij vlagen de tegenstander compleet van de mat en creëerde het ook grote kansen om de wedstrijd al snel te beslissen, maar tot meer doelpunten kwam het niet. Tot na de rust.

Pascal Konings

Dex viel in en drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd door in een tijdsbestek van slechts drie minuten eerst zelf van afstand te scoren (2-0), vervolgens een minuut later een hoekschop perfect op het hoofd van Wout te leggen die knap binnenkopte (3-0) en weer twee minuten weer een prachtige hoekschop uit dezelfde hoek voor de voeten van Jamie te laten landen die van dichtbij binnenschoot (4-0). DES kreeg eindelijk loon naar werken en bij Enter Vooruit gingen de koppies hangen.

Vlak voor de time-out maakte Jamie zijn hattrick door na een combinatie vrij voor de keeper te komen en beheerst binnen te schieten.

In de time-out voor het laatste kwart was het zelfvertrouwen dusdanig gegroeid dat tot doel gesteld werd om vooral zo door te blijven spelen om de dubbele cijfers te halen. Maar de druk die DES zichzelf hiermee oplegde werkte vooral tegen, het sterke combinatiespel van het voorgaande kwart veranderde in gehaast de bal naar voren krijgen om maar te kunnen scoren. Enter Vooruit probeerde nog met een slotoffensief iets te forceren, maar achterin heersten Joppe en Tobias. Jonathan moest bij een zeldzame uitbraak nog een redding verrichten waarna Jamie met zijn vierde (!) zes minuten voor tijd nog wel 6-0 scoorde.

Pascal Konings

Een monsterscore bleef Enter Vooruit bespaard, maar de eer werd nog wel gered door een treffer diep in de blessuretijd van de wedstrijd, toen een krachteloos schot van richting werd veranderd en tergend langzaam de hoek naast Jonathan in hobbelde: 6-1.

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: