Overwinning voor JO11-1 in Heeten Overwinning voor JO11-1 in Heeten
Wedstrijdverslagen

Overwinning voor JO11-1 in Heeten

Na de zeperd tegen De Zweef liet JO11-1 vandaag in Heeten een goede reactie zien. Met bij vlagen vlot voetbal pakte DES drie belangrijke punten: 2-4.
Pascal Konings 88
Competitiewedstrijd sv Heeten JO11‑1 2-41-2 DES JO11‑1
 • 13' Jamie (0-1)
 • 15' Daan (0-2)
 • 23' Tegenstander (1-2)
 • 35' Daan (1-3)
 • 37' Nils (1-4)
 • 54' Tegenstander (2-4)

Opstelling DES

 • Doel: Jonathan Konings
 • Verdediging: Joppe Lambers, Ties Hoogeslag
 • Middenveld: Ties Meijer, Wout van Dijken, Nils Scheppink
 • Aanval: Daan Eissens, Jamie Jaolat
 • Wissels: Tobias Brakert, Floris Wolters

Met een volledig fitte selectie reisde DES JO11-1 af naar Heeten voor het treffen met de plaatselijke sportvereniging. Vooraf werd met de ranglijst erbij duidelijk gemaakt dat in de huidige Hoofdklasse tot op heden geen enkel team ongenaakbaar was, iedereen kan van iedereen winnen en de verschillen in punten waren minimaal. Met dat gegeven moest DES dus ook winnen om niet af te zakken naar de onderste regionen.

DES startte in de vertrouwde basisopstelling, maar moest (zoals wel vaker) het eerste kwart op stoom komen. De thuisploeg had al een paar keer het doel van Jonathan onder vuur genomen, maar alle pogingen zeilden over of naast. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart kwam DES opeens tot een vlotte aanval, die Jamie beheerst binnentikte: 0-1. Toen Daan twee minuten later knap anticipeerde op een misser van de doelman en de 0-2 in het dak van het doel schoot, leek Heeten geklopt.

De psychologische tik kreeg echter geen goed vervolg. In het tweede kwart leverde DES veelvuldig de bal in en kwam het maar zelden tot goede aanvallen. Uit een zeldzame counter van Heeten werd het weer een wedstrijd, de Nijverdalse verdediging stond niet goed, de aanvaller kapte zich langs doelman Jonathan en vond het lege doel: 1-2. Het spel werd op het scherpst van de snede gespeeld, faire maar soms harde tackles van beide kanten waren het gevolg, waarbij de scheidsrechter soms ogen te kort kwam.

Pascal Konings

Na de rust startte Heeten furieus, op zoek naar de gelijkmaker. Jonathan keek een schot voorlangs naast en moest direct daarna een hard schot parreren en had geluk dat de rebound hard op de lat werd geschoten. Daarna hervond DES zich en zorgden twee schitterende combinaties ervoor dat de marge naar drie werd gebracht. Uitblinker Daan kon in de 35e minuut vrij binnenschieten op aangeven van de andere uitblinker Nils, die aan de rechterkant een paar verdedigers achter zich had gelaten: 1-3. Twee minuten later scoorde Nils uit een vergelijkbare situatie toen hij door Jamie vrij werd aangespeeld en er 1-4 van maakte.

Daarna golfde het spel op en neer zonder enorme kansen van beide kanten. Toen zes minuten voor tijd Heeten het net uit een scrimmage vond (2-4), leken ze nog heel even in een wonder te geloven, maar DES hield de pot achterin dicht en nam zo drie belangrijke punten mee terug naar Nijverdal.

Pascal Konings

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: