Moeizame maar verdiende overwinning JO11-1 in Den Ham Moeizame maar verdiende overwinning JO11-1 in Den Ham
Wedstrijdverslagen

Moeizame maar verdiende overwinning JO11-1 in Den Ham

Na de overtuigende zege in Almelo tegen PH vorige week stond vandaag voor DES weer een uitwedstrijd tegen een laagvlieger op het programma. Na een moeizaam en bij vlagen onvriendelijk voetbalgevecht gingen de punten mee naar Nijverdal: 2-4.
Pascal Konings 170
Competitiewedstrijd vv Den Ham JO11‑1JM 2-41-1 DES JO11‑1
 • 15' Tegenstander (1-0)
 • 18' Jamie (1-1)
 • 39' Nils (1-2)
 • 41' Jamie (1-3)
 • 42' Wout (1-4)
 • 45' Tegenstander (2-4)

Opstelling DES

 • Doel: Jonathan Konings
 • Verdediging: Tobias Brakert, Joppe Lambers
 • Middenveld: Wout van Dijken, Nils Scheppink, Ties Meijer
 • Aanval: Jamie Jaolat, Daan Eissens
 • Wissels: Ties Hoogeslag, Floris Wolters

Dat DES er uitstekend voorstaat bij het ingaan van de vierde speelronde, was vv Den Ham niet ontgaan. Met achterin een aantal grote jongens en op het middenveld en voorin veel voetbal, was het bijzonder dat Den Ham nog op de nul stond. Voor de thuisploeg was het vandaag dan ook cruciaal om de eerste punten in de fase binnen te slepen.

Na een wat rommelig begin van beide kanten, raakte DES in één aanval twee keer het aluminium en had het vervolgens de pech dat de keepster goed oplette om de rebound te voorkomen. De flair van de vorige wedstrijd van DES was er niet in het eerste kwart, daar waar de bal tegen PH vlot in driehoekjes rondging en de kansen aaneen geregen werden, kwam DES in een te laag tempo niet tot hele grote kansen. In de blessuretijd van het eerste kwart viel uit een uitstekende corner die werd ingekopt ietwat tegen de verhouding in de 1-0 voor Den Ham.

Pascal Konings

Trainer Arjan benutte de time-out om zijn ploeg weer op scherp te zetten en na wat tactische omzettingen, stuurde hij zijn manschappen het veld weer in. Met resultaat, want vrijwel direct na de aftrap scoorde Jamie de verdiende gelijkmaker: 1-1. Deze tussenstand zou lang op het scorebord blijven staan. Beide ploegen maakten elkaar het leven zuur door stevige duels en overtredingen, waarbij vooral Den Ham verrassend genoeg het onderspit delfde.

In de 39e minuut stoomde Jamie op rechts op, haalde de achterlijn maar kon de bal niet binnenhouden. Zijn voorzet werd echter binnengetikt door Nils en daar waar iedereen, inclusief trainer Arjan, aangaf dat de bal buiten was geweest, had de scheidsrechter dit anders beoordeeld. De treffer bleef verrassend genoeg staan. Direct daarna had DES de flow te pakke en scoorde het binnen drie minuten liefst twee keer. Eerst tikte Jamie de bal via een verdediger langs de keepster (1-3) en een minuut later kopte Wout binnen uit een hoekschop van Jamie (1-4). Den Ham was het spoor bijster en DES had in deze fase het definitief moeten beslissen. Echter kwam de thuisploeg 3 minuten later weer in de wedstrijd na een doelpunt na een scrimmage, waarbij DES de bal niet weg kreeg en Jonathan van dichtbij kansloos was: 2-4.

Pascal Konings

Dit zou de eindstand blijken, al had Daan in de laatste minuut nog een dot van een kans, toen hij samen met Jamie uitbrak en de bal voor open doel voor het intikken kreeg. Hij raakte echter binnenkant van de paal en de keepster keerde knap voor de lijn.

Volgende week krijgt DES de kans om de top twee binnen te komen, als het thuis moet aantreden tegen de ongeslagen Vroomshoopse Boys.

Hoofdsponsor:

Interbake

Shirtsponsor:

Alfabet creatieve fabriek

Verenigingssponsor:

Reflex bedrijfskleding

Kledingsponsor:

Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: