JO11-1 verliest op heet Sportpark Gagelman van Mariënberg JO11-1 verliest op heet Sportpark Gagelman van Mariënberg
Wedstrijdverslagen

JO11-1 verliest op heet Sportpark Gagelman van Mariënberg

Op een verzengend heet Sportpark Gagelman trok Mariënberg in een gelijkwaardig duel met een geflatteerde uitslag de punten naar zich toe: 2-4.
Pascal Konings 133
Competitiewedstrijd DES JO11‑1 2-41-2 Mariënberg JO11‑1
 • 4' Tegenstander (0-1)
 • 6' Tegenstander (0-2)
 • 10' Daan (1-2)
 • 33' Wout (2-2)
 • 35' Tegenstander (2-3)
 • 61' Tegenstander (2-4)

Opstelling DES

 • Doel: Jonathan Konings
 • Verdediging: Tobias Brakert, Joppe Lambers
 • Middenveld: Wout van Dijken, Nils Scheppink, Thomas Versteeg
 • Aanval: Jamie Jaolat, Daan Eissens
 • Wissels: Ties Hoogeslag, Floris Wolters

Bij DES ontbrak Ties Meijer, zijn plek in de selectie werd opgevuld door Thomas Versteeg. Tobias, Joppe en Jamie waren hersteld van de kleine pijntjes die ze hadden opgelopen in de vorige wedstrijd en dus kon trainer Arjan met nagenoeg zijn sterkste opstelling starten.

Bezoekers Mariënberg wilden maar wat graag hun eerste wedstrijd bij DES winnen, vorig seizoen werd de confrontatie met ruime cijfers (11-1) door Mariënberg gewonnen, dat was toen trouwens ook het tweede duel in de eerste fase. Voor DES was het zaak de goede seizoensopening een vervolg te geven in het bijzijn van de vele toeschouwers die langs de lijn de warmte hadden getrotseerd. Door die drukkende warmte (28 graden bij de start van de wedstrijd) was het voor beide ploegen dan ook een flinke opgave om de hele wedstrijd gas te geven; gedoseerd spelen en veel drinkpauzes houden was dan ook het advies.

Mariënberg schoot uit de startblokken door de score in de 4e minuut te openen na een intikker: 0-1. En amper twee minuten later leek de wedstrijd al gespeeld, toen na een vlotte combinatie de spits alleen voor Jonathan kwam en beheerst kon afwerken: 0-2. DES gaf echter niet op en kwam na 10 minuten weer in de wedstrijd toen Daan van grote afstand met een boogbal de keeper verschalkte: 1-2. Het is nog steeds onduidelijk of dit een 'bewussie' was, maar voor DES was het een strohalm richting een resultaat.

Pascal Konings

Na de drinkpauze/time-out waren de ploegen in balans. Mariënberg moest het vooral hebben van de rappe voorhoede, maar achterin stond het bij DES beter en de thuisploeg kwam een paar keer in de buurt van de gelijkmaker. Een van richting veranderde vrije trap van Wout kon net voor de lijn gekeerd worden. DES leek de aansluiting gevonden te hebben bij een prachtige aanval en doelpunt van DES (Jamie haalde de achterlijn, gaf knap voor, Daan kopte onhoudbaar raak). Maar het doelpunt werd teruggedraaid door (noodgedwongen) scheidsrechter Imro, die op advies van Arjan constateerde dat de bal de achterlijn al had gepasseerd. In deze fase was DES de bovenliggende partij en leken de kansen en het spel te duiden op een komende gelijkmaker.

Bijna direct na de rust kwam die gelijkmaker er toen Wout na een pass van Nils knap afrondde: 2-2. Lang kon DES niet genieten, want twee minuten later werd een middenvelder van Mariënberg niet onder druk gezet waarna deze van afstand het doel onder vuur nam. Jonathan leek het schot te keren, maar kreeg zijn hand net niet voldoende achter de bal: 2-3. Na de time-out was aan beide kanten de energie op en leek het duel met 2-3 naar het eindsignaal te gaan. Jonathan pareerde nog twee maal knap een inzet van de bezoekers, maar in de allerlaatste minuut moest hij alsnog een keer vissen. Een hoekschop vloog over iedereen heen tegen de verste paal, en kaatste via de rug van een DES-verdediger over de lijn voor de geflatteerde 2-4.

Pascal Konings

Na afloop moesten de trainers van beide kanten concluderen dat een gelijkspel een betere weerspiegeling van de verhouding op het veld geweest was.

Hoofdsponsor:

Interbake

Shirtsponsor:

Alfabet creatieve fabriek

Verenigingssponsor:

Reflex bedrijfskleding

Kledingsponsor:

Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: