JO11-1 blijft ongeslagen na winst in vechtwedstrijd tegen De Zweef JO11-1 JO11-1 blijft ongeslagen na winst in vechtwedstrijd tegen De Zweef JO11-1
Wedstrijdverslagen

JO11-1 blijft ongeslagen na winst in vechtwedstrijd tegen De Zweef JO11-1

Na de knappe 0-4 uitoverwinning bij Mariënberg moest DES het vandaag in de 'Sportparkderby' thuis opnemen tegen De Zweef. In een echte vechtwedstrijd trok DES voor de derde keer op rij de punten over de streep: 3-2.
Pascal Konings 150
Competitiewedstrijd DES JO11‑1 3-22-1 De Zweef JO11‑1
  • 8' Tegenstander (0-1)
  • 17' Wout (1-1)
  • 19' Wout (2-1)
  • 54' Wout (3-1)
  • 56' Tegenstander (3-2)

Opstelling DES

  • Doel: Jonathan Konings
  • Verdediging: Ties Hoogeslag, Joppe Lambers, Thomas
  • Middenveld: Tobias Brakert, Wout van Dijken, Nils Scheppink
  • Aanval: Jamie Jaolat
  • Wissels: Floris Wolters

De voorbereiding op deze wedstrijd zorgde voor de nodige hoofdbrekens bij de leiding van JO11-1. Basisspeler Ties Meijer was afwezig en gedurende de afgelopen trainingsweek waren er veel spelers niet fit. Tot overmaat van ramp liep Daan in het zwembad een blessure aan zijn wenkbrauw op waardoor hij sowieso verstek moest laten gaan. De Zweef ging niet mee in het verzoek om de wedstrijd te verplaatsen, waardoor de leiding een beroep moest doen op Thomas. Hij zou in de achterhoede starten, waardoor Tobias een linie naar voren zou schuiven. Gelukkig waren de overige zieken voor aanvang van de wedstrijd genoeg hersteld om te starten.

In een openingsfase waarin De Zweef liet zien over enorm veel voetbal te beschikken, kwam DES nauwelijks aan de bal. Na acht minuten scoorden de bezoekers toen een middenvelder van De Zweef van grote afstand vrij mocht schieten en doelman Jonathan verraste: 0-1. Iedereen had een paar minuten later de handen in de lucht toen Jamie een voorzet van Nils via de doelman tegen de lat kopte maar de bal net niet de lijn passeerde.

DES knokte zich in het tweede kwart terug in de wedstrijd door opportunistisch te spelen. Eerst scoorde Wout met een kopbal uit een hoekschop van Jamie (1-1) en twee minuten later mocht Wout van grote afstand vrij uithalen om DES zelfs op voorsprong te zetten (2-1). De vele toeschouwers van beide kampen langs de lijn zagen vervolgens een echte vechtwedstrijd ontstaan.

Pascal Konings

Tussen het vele flipperkastvoetbal door was het vooral De Zweef dat fysiek meer duels won maar ook voetballend er vaker uitkwam. Nadat Jamie bijna de 3-1 had gescoord met een bekeken lob over doelman (naast via de paal) moest doelman Jonathan met een aantal uitstekende reddingen op rij DES in de race houden.

In het laatste kwart werden de individuele duels op het scherpst van de snede uitgevochten, met hier en daar wat kleine pijntjes tot gevolg. Zes minuten voor het einde leek DES de wedstrijd definitief te beslissen toen Wout met zijn hattrick voor de tweede keer van grote afstand het doel trof: 3-1. Maar het verzet van de fanatieke tegenstander was nog niet gebroken.

Een korte terugspeelbal kon door Jonathan niet goed verwerkt worden en via de carambolage scoorde De Zweef twee minuten voor tijd weer de aansluitingstreffer: 3-2. Heel Sportpark Gagelman veerde in de slotminuut op toen De Zweef in een ultiem slotoffensief nog een kans kreeg op de gelijkmaker, maar met een katachtige reflex pakte Jonathan de hard ingeschoten bal met één hand klem op de lijn. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde en kon DES voor de derde keer op rij in de Hoofdklasse drie punten bijschrijven!

Volgende week kan DES thuis koploper worden als het het eveneens ongeslagen Excelsior '31 op bezoek krijgt.

Debbie Otte

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: