Galavoorstelling met zevenklapper voor JO11-1 bij PH in Almelo Galavoorstelling met zevenklapper voor JO11-1 bij PH in Almelo
Wedstrijdverslagen

Galavoorstelling met zevenklapper voor JO11-1 bij PH in Almelo

Na de deceptie van vorige week (2-4 verlies in eigen huis), zette DES vandaag de weg naar boven weer in met een klinkende overwinning bij PH in Almelo. Het werd met uitstekend veldspel en een overduidelijk overwicht maar liefst 1-7.
Pascal Konings 138
Competitiewedstrijd PH JO11‑1 1-70-3 DES JO11‑1
 • 9' Nils (0-1)
 • 10' Daan (0-2)
 • 18' Nils (0-3)
 • 38' Jamie (0-4)
 • 51' Daan (0-5)
 • 52' Jamie (0-6)
 • 54' Tegenstander (1-6)
 • 55' Ties Meijer (1-7)

Opstelling DES

 • Doel: Jonathan Konings
 • Verdediging: Tobias Brakert, Joppe Lambers
 • Middenveld: Wout van Dijken, Nils Scheppink, Ties Meijer
 • Aanval: Jamie Jaolat, Daan Eissens
 • Wissels: Ties Hoogeslag, Floris Wolters

Met een volledig fitte en tot op het bot gemotiveerde selectie, vertrok DES bij zo ongeveer dageraad (7:30u) richting Almelo. PH (Prins Hendrik) had beide voorgaande wedstrijden gewonnen en stond dus in punten boven DES. Daarnaast had DES nog steeds het 'Almelo-trauma' van Luctor in het achterhoofd (verlies na een wedstrijd waarin zowel het spel en de vele kansen voor DES was) en was het maar te bezien of er vandaag een resultaat behaald kon worden.

De wedstrijd werd afgetrapt, maar er was geen scheidsrechter om het spel in goede banen te leiden. Dat bleek ook niet nodig, beide ploegen speelden fair en zonder onnodige overtredingen (op een enkele vliegende tackle van Wout na). DES stoof uit de startblokken en combineerde er vlot op los. Op het kunstgras ging de bal snel rond en na 9 minuten al zette Jamie Nils voor de keeper, die beheerst zijn derde van het seizoen maakte: 0-1. Direct na de aftrap, verspeelde PH de bal en verlegde Wout het spel naar Daan. Die omspeelde een tegenstander en schoot van ver de bal over de keeper: 0-2. Een goed begin voor DES, dat daarmee meteen ook vleugels leek te krijgen.

Pascal Konings

Nils maakte na de time-out in de 18e minuut zijn tweede van de wedstrijd door na een redding van de keeper in twee keer de bal binnen te werken: 0-3. Ondertussen had Jonathan de bal amper gezien en haalden zijn ploeggenoten achterin vakkundig de angel uit zo'n beetje elke aanval van de geel-zwarten. Een enkele keer kwam PH erlangs, maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dat niet. De rest van het tweede kwart liet DES de teugels een beetje vieren, PH was onmachtig om de bal in de ploeg te houden en DES leek het wel prima te vinden.

Na de spreekwoordelijke thee en bemoedigende woorden van trainer Arjan ("Jongens, we spelen heel goed, maar we moeten echt even doordrukken. Er moeten nog wat doelpunten bij!") schakelde DES weer een tandje bij. DES maakte er vanaf de rust een galavoorstelling van, met als ultieme hoogtepunt de 0-4 van Jamie in de 38e minuut. Ruim een week eerder scoorde Bryan Ruiz met een hakje een wereldgoal in de afscheidswedstrijd van Almeloër en oud-PH-speler Wout Brama, op perfect aangeven van Theo Janssen. DES kopieerde dat doelpunt toen Ties Hoogeslag, een linie naar voren geschoven, opstoomde aan de rechterkant, strak en laag voorgaf en Jamie op identieke wijze met een hakje de bal langs de verbouwereerde keeper tikte.

Pascal Konings

Zo snel als de 0-1 en 0-2 vielen, zo snel vielen ook de 0-5 en 0-6. Nadat Nils de paal nog had geraakt scoorde Daan in de 51e minuut na een rush met een hard schot zijn tweede en de vijfde van de wedstrijd. PH was geklopt, verslagen en wilde eigenlijk alleen nog maar naar de kleedkamer. DES werkte echter aan het doelsaldo; een minuut na de treffer van Daan kwam Jamie, na goed afjagen van Floris, wederom alleen voor de keeper van PH en schoot hard raak: 0-6. Daan had kans op een hattrick toen hij samen met Jamie op de keeper af kon, maar net te lang wachtte met schieten of afleggen waardoor de keeper redding kon brengen.

PH leek te scoren toen een hoekschop van dichtbij van de lijn werd gehaald door Jonathan, maar even later viel de eretreffer toch te noteren. Wout stond verkeerd en probeerde zijn tegenstander van de bal te zetten, maar deze ontweek de vliegende tackle knap en zette voor op een medespeler. Van dichtbij kreeg Jonathan zijn hand nog tegen de bal, maar nu moest hij in de 54e minuut toch vissen: 1-6. Het slotakkoord viel een minuut later, DES kwam er wederom met meerdere spelers uit, de doelman bracht redding, maar Ties Meijer was alert en schoot van afstand de bal in het lege doel: 1-7. Hoewel er officieel nog vijf minuten op de klok stonden, vond de trainer van PH het wel welletjes en stopte de wedstrijd.

Hoofdsponsor:

Interbake

Shirtsponsor:

Alfabet creatieve fabriek

Verenigingssponsor:

Reflex bedrijfskleding

Kledingsponsor:

Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: