Voetballes uit Hengelo! Voetballes uit Hengelo!
Wedstrijdverslagen

Voetballes uit Hengelo!

Achilles ’12 uit Hengelo is 1 van de 5 teams die gaan strijden voor het kampioenschap in de 2e klasse -B. Vandaag was het de eerste wedstrijd van de 2e helft van de competitie. De uitwedstrijd in Hengelo verloren we destijds vrij kansloos, maar na een aantal goede wedstrijden voor de winterstop was er hoop op een goed resultaat.
Jan Heerdink 233
Competitiewedstrijd DES 2 0-30-2 Achilles '12 2

Opstelling DES

  • Doel: Nick Dekker
  • Verdediging: Wesley Dekker, Teun Jonkman ©, Luca Plekkenpol, David-Jan Nijhoff.
  • Middenveld: Jochem Brouwer, Jeroen van Petersen, Kay van Beek.
  • Aanval: Wouter Kogelman, Marnix Krikken, Bertho Brinkman.
  • Wissels: Thijmen Hogeboom, Joost van Egmond, Mathijs Geugies.

Tom en Rick mochten DES 1 versterken en Renzo en Gerben zaten in de lappenmand. Aanvulling kwam vanuit DES 1 waar Mathijs Geugies de keuze had gemaakt om voorlopig speelminuten te gaan maken in DES 2, en met zijn ervaring is Mathijs een meer dan welkome aanvulling in ons team. Aan Renzo de taak om een aantal prachtige foto’s te maken van deze wedstrijd.

Ook vandaag was er weer geen KNVB scheidsrechter en dus was er een plan B, eigenlijk een plan J, want naast teammanager, verslagenschrijver mocht ik deze mooie wedstrijd fluiten(foutloos). Om 14:30 uur begonnen beide teams aan deze wedstrijd, voor Achilles om mee te blijven doen voor het kampioenschap en voor DES om de laatste plaats op de ranglijst te verlaten. Vanaf de eerste minuut liet Achilles zien waarom ze bovenin meedraaien, want met verzorgd voetbal opbouwend van achter uit en met veel beweging waren ze de beter ploeg. En ook nu weer vrij snel een doelpunt tegen, want in de 6e minuut had een speler van Achilles vrije doortocht en schoof de bal simpel langs Nick Dekker in het doel, 0-1. Gelukkig deden wij wel mee en kregen na 25 minuten een grote kans op de gelijkmaker door Bertho Brinkman maar zijn schot vanaf de 16 meter ging helaas binnenkant paal niet in het doel. En dan zie je dat het aan de andere kant wel lukt, want weer kreeg een speler van Achilles ruim baan in de 16 meter en via de binnenkant van de paal was het 0-2 na 27 minuten. Ook in het restant van de eerste helft was Achilles gevaarlijk via de vleugels en de snelle rechtsbuiten kon regelmatig goede voorzetten geven maar Nick hield tot de rust zijn doel schoon. En met een 0-2 ruststand gingen beide teams aan de thee.

In de 2e helft kwam Mathijs Geugies voor Kay van Beek, en kwam er meer balans in het team. Grote kansen kregen we niet direct maar dreiging was er wel via Wouter en Bertho. In de 53e minuut kwam Achilles op 0-3 door de linksbuiten die naar binnen draaide en in alle rust de hoek kon uitkiezen en Nick Dekker kansloos liet. Bij ons kwam Joost van Egmond in het veld voor Wouter Kogelman en Thijmen Hogeboom kwam Bertho Brinkman vervangen. Veel kansen kwamen er niet meer, Achilles vond het wel goed zo en bij DES vloeiden de krachten ook weg. Dus bleef het bij een verdiende 0-3 overwinning voor Achilles, en gaf bij ons met name de 2e helft hoop voor de komende wedstrijden om eindelijk weer een overwinning te behalen.

Nabeschouwing: Man of the match: Luca Plekkenpol. Een wedstrijd waar Achilles liet zien hoe je de bal in de ploeg kunt houden, altijd een vrije man, driehoekjes, snelle omschakelingen en koele afmakers. Een les voor ons team waar we ons voordeel uit kunnen halen. Volgende week zaterdag spelen we een oefenwedstrijd thuis tegen Bergentheim 2 om 12:30 uur en de eerst volgende competitiewedstrijd is op 24 februari uit tegen SVZW 3.

Renzo Poelakker

Hoofdsponsor:

Interbake

Shirtsponsor:

Alfabet creatieve fabriek

Verenigingssponsor:

Reflex bedrijfskleding

Kledingsponsor:

Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: