Verliezen met perspectief! Verliezen met perspectief!
Wedstrijdverslagen

Verliezen met perspectief!

Als je gaat googelen op Bergentheim dat in de volksmond ook wel Banthum wordt genoemd, een plaats met 3500 inwoners, en een bekende oud-inwoner is de huidige trainer van Feyenoord Arne Slot. Hij begon zijn carrière bij deze club en speelde als voetballer betaald voetbal bij PEC Zwolle, NAC, Sparta. Bergentheim speelt volgens teammanager Herald Veneman op het mooiste sportpark van de gemeente Hardenberg, met de bijzondere naam Moscou. De ontvangst was om u tegen te zeggen, bij binnenkomst welkom geheten door Herald en meegenomen naar de prachtige kantine voor een praatje en een lekkere bak koffie.
Jan Heerdink 188
Bekerwedstrijd Bergentheim 2 2-11-0 DES 2
  • 1-1, Koen Bangma

Opstelling DES

  • Doel: Nick Dekker
  • Verdediging: Bertho Brinkman, Teun Jonkman ©, Luca Plekkenpol, Laurens Top
  • Middenveld: Joost van Egmond, Koen Bangma, Corné Hogenkamp, Tom de Jong
  • Aanval: Ribal Youssef, Guus Kuyper
  • Wissels: Kay van Beek, Marnix Krikken, Rick de Jong

Kijkend naar de spelers die vandaag op het wedstrijdformulier stonden dan was het weer mooi dat DES 3 ons vandaag weer uit de brand hielp, met Koen, Ribal, Rick, Guus en Corné! Daarnaast 3 spelers die vanuit DES 1 ervaring in DES 2 gaan opdoen, Nick Dekker, Tom de Jong en Bertho Brinkman. 3 talentvolle spelers die in DES 2 speeltijd moeten krijgen om als het nodig is bij DES 1 te kunnen aanhaken. Door deze aanvulling uit DES 1 maakt Tim Eeftink de stap naar DES 4 maar zal indien nodig beschikbaar zijn om DES 2 voort te helpen.

Ook vandaag was het begin van de wedstrijd van onze kant niet goed want na 3 minuten was het al 1-0 voor Bergentheim door niet attent zijn in de verdediging en Nick hield een kopbal nog tegen maar was kansloos in de rebound. Gelukkig ging de knop weer om en kregen wij ook onze eerste kans, een mooie diepte pass van Tom zette Koen vrij voor de keeper maar helaas ging zijn schot net naast het doel. Vanaf de bank zag ook onze topscorer Marnix dit met lede ogen aan, maakte nog wel een opmerking dat we vandaag een ontzettend dure bank hadden, waarschijnlijk bedoelde hij zijn eigen marktwaarde hiermee. Dit kan hij de komende weken weer laten zien! Een tweede kans voor ons was er voor Guus die ook vrij op de keeper af kon gaan, maar helaas te gehaast van afstand schoot terwijl hij nog wel 10 meter door had kunnen lopen om de afronding iets eenvoudiger te maken. Met deze 1-0 achterstand gingen we aan de thee, met inmiddels Marnix en Rick voor Guus en Ribal.

In de rust een peptalk van Martijn en na 10 minuten in de 2e helft een prachtige aanval via Bertho, Tom en Koen maar helaas was de afronding van Marnix deze keer niet goed, en ging zijn marktwaarde direct omlaag! In minuut 70 was het wel raak en na een prachtige pass van Luca was het Koen die prima afrondde, 1-1. Daarna golfde het spel op en keer met kansen voor beide teams, en toen iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel kregen we in de laatste minuut nog een corner die door de weer ingevallen Guus net naast het doel werd gekopt. In de tegenaanval een diepe bal die door een verder uitblinkende Luca helaas werd gemist en hierdoor kon de spits van Banthum de bal eenvoudig langs een ook sterk keepende Nick schieten, 2-1. Er hoefde daarna ook niet meer afgetrapt worden en zo eindigde de wedstrijd in mineur.

Nabeschouwing: Ondanks dat we veel spelers niet hadden, toch een leerzame wedstrijd met perspectief naar de komende weken. De de ziekenboeg zal hopelijk weer leeglopen en kunnen we met ons eigen team aan de competitie beginnen, volgende week zaterdag om 16:30 uur uit naar Achilles ’12 2 in Hengelo. Natuurlijk ook nog vermelden dat onze trouwe supporters Andre en Gerlinda Dekker en ook weer waren.

Jan Heerdink

Hoofdsponsor:

Interbake

Shirtsponsor:

Alfabet creatieve fabriek

Verenigingssponsor:

Reflex bedrijfskleding

Kledingsponsor:

Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: