Met 13 op pad is gevaarlijk! Met 13 op pad is gevaarlijk!
Wedstrijdverslagen

Met 13 op pad is gevaarlijk!

Onze eerste wedstrijd van de competitie was een uitwedstrijd om 16:30 uur op sportpark ’t Wilbert de thuishaven van Achilles ’12.
Jan Heerdink 250
Competitiewedstrijd Achilles '12 2 3-13-1 DES 2
  • 1-1 David_Jan Nijhoff

Opstelling DES

  • Doel: Nick Dekker
  • Verdediging: Wesley Dekker, Teun Jonkman ©, David-Jan Nijhoff, Joost van Egmond
  • Middenveld: Jeroen van Petersen, Gerben Hulsman, Kay van Beek, Tom de Jong
  • Aanval: Bertho Brinkman, Wouter Kogelman
  • Wissels: Luca Plekkenpol, Jochem Brouwer
  • Afwezig: Marnix Krikken, Joost van Paassen, Renzo Poelakker, Musa Tuncer

Een tijdstip waarop we normaliter met elkaar in onze mooie kantine zitten om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje over de gespeelde wedstrijd. Maar nu kwamen we pas om 19:00 uur terug op Gagelman en dan sluit de kantine volgens de lijst die er hangt. Gelukkig spelen we uitgezonderd de wedstrijd op 9 maart 2024 tegen SDC ’12 2 die om 17:00 uur wordt gespeeld alle andere wedstijden tussen 12:00 en 14:30 uur.

De ontvangst in Hengelo was prima, gratis koffie en een welkom door de teammanager Mulder en de clubscheidsrechter Edwin Bokhove.

Vandaag onze eerste wedstrijd met eigen spelers zonder aanvulling uit andere teams. Luca Plekkenpol kon helaas niet starten en dus werd Gerben Hulsman zijn vervanger op het middenveld en onze andere wisselspeler Jochem Brouwer kwam ook net terug van een blessure dus het was wel afwachten hoe onze 11 basisspelers zich hielden. Uiteraard kwam de aanmoediging weer van onze vaste supporters Andre en Gerlinda Dekker en hadden we Gert de Vries als vervanger voor de afwezige Gerrit Spenkelink die met zijn kinderen en kleinkinderen en familie uit Canada een etentje had ter ere van zijn 75e verjaardag.

Ook nu was het begin van de wedstrijd niet goed en voor de 3e keer kwamen we in de 3e minuut op een 1-0 achterstand. Een foutje van Nick Dekker die David-Jan niet goed inspeelde werd onderschept door een aanvaller van Achilles ’12 en was het direct raak. Gelukkig was dit de enige fout van Nick in de hele wedstrijd want verder hield hij heel veel tegen. Maar een minuut later werd er hands gemaakt door Achilles na een voorzet van Wouter Kogelman en mocht Jeroen van Petersen vanaf 11 meter aanleggen. Maar met een geweldige save van de keeper ging de bal er niet in. Maar in de 10e minuut werd het wel gelijk, uit een corner kopte David-Jan Nijhoff knap binnen, 1-1. Helaas was het in de 15e minuut al weer raak aan de andere kant een snelle aanval via de buitenspeler en een goede afronding 2-1.

Ook daarna was het Achilles ’12 met de meeste kansen maar of Nick Dekker of de paal stonden in de weg. Toch werd het in de 38e minuut 3-1 na een aanval door het midden. Dit was ook de ruststand. De tweede helft begonnen we met de zelfde spelers alleen schoof Tom de Jong door naar de aanval en speelden we 4-3-3 en dat snappen de meeste spelers ook het beste.

Al wel een aantal spelers bij ons met wat fysieke klachten en dus kwamen Luca en Jochem in het verloop van de 2e helft voor Tom en Joost. Met name de vervanging van Joost was wel even schrikken want hij moest het veld verlaten met een behoorlijke hoofdwond. In de 70e minuut dachten we op 3-2 te komen een mooie aanval werd door Bertho prima afgerond maar toen de bal in het net lag stak de grensrechter alsnog zijn vlag omhoog en ging het feestje niet door. Toen Bertho Brinkman 10 minuten voor tijd ook niet verder kon waren we nog met 10, eigenlijk 9,5 want Kay liep de hele 2e helft al op halve kracht in het veld maar wissels waren er niet meer. Er werd niet meer gescoord en bleef het 3-1.

Een verdiende overwinning voor Achilles, maar de gemiste penalty en de afgekeurde van Bertho bleven wel hangen. Nabeschouwing: Een krappe bank was wel bepalend voor ons en dus hopen we dat de komende weken Renzo en Musa weer kunnen aansluiten. Zaterdag spelen we thuis om 14:30 uur tegen SVZW 3. Gert bedankt voor het vlaggen, en gelukkig konden we terug in Nijverdal de winst van DES 1 op Hardenberg ’85 nog een beetje vieren en ook het gelijkspel van SVO De Zweef/DES VR3 tegen MVV ’69 VR1.

Als teammanager mocht ik ook de kantine afsluiten dus werd de 3e helft toch nog iets verlengd. Met enige dwang werden de laatste Dessers verzocht de kantine te verlaten en kon ik met Gert en Pieter de zaterdag afsluiten bij de Meyboom.

Jan Heerdink

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: