Het was weer een mooie dag op de club! Het was weer een mooie dag op de club!
Wedstrijdverslagen

Het was weer een mooie dag op de club!

Afgelopen dinsdag hadden we met ons team een praatsessie. Waarom, om als team in opbouw met een nagenoeg compleet nieuw begeleidingsteam en 6 nieuwe spelers de matige start van de competitie te bespreken. Iedereen kreeg de gelegenheid om zijn zegje te doen en de neuzen staan weer dezelfde kant op. Martijn onze hoofdtrainer verwoordde het mooi “we moeten weer aan staan”.
Jan Heerdink 169
Competitiewedstrijd DES 2 2-21-1 vv Hellendoorn 2
  • 1-1 Tom de Jong
  • 2-2 Tom de Jong (pen.)

Opstelling DES

  • Doel: Nick Dekker
  • Verdediging: Wesley Dekker, Teun Jonkman ©, Luca Plekkenpol, David-Jan Nijhoff
  • Middenveld: Gerben Hulsman, Jeroen van Petersen, Renzo Poelakker
  • Aanval: Jochem Brouwer, Bertho Brinkman, Tom de Jong
  • Wissels: Len Ponsteen, Joost van Egmond, Thijmen Hogeboom

Met als tegenstander vv Hellendoorn 2 konden we aan de bak. Helaas viel de regen met bakken uit de lucht en moesten we uitwijken naar ons prachtige kunstgrasveld. Een aantal blessures(Rick, Kay, Wouter) en in de warming-up viel ook Marnix nog af.

Arbiter vandaag was Stijn Lander, 18 jaar afkomstig uit Zwolle en kwam samen met zijn vriendin naar Nijverdal om zijn tweede wedstrijd bij de senioren te fluiten. Stijn studeert rechten in Leiden. Maar een leidsman was het zeker en hij had het altijd bij het rechte eind. Een scheidsrechter waar we nog veel van gaan horen.

De omstandigheden waren bar en boos en met op de achtergrond muziek en kindergeschreeuw want bij Wilgenweard kwam Sinterklaas met zijn hulpjes Nijverdal bezoeken. Door het gladde veld en de regen en het kunstgras was het direct een boeiende wedstrijd om naar te kijken. Bij een overwinning kon Hellendoorn de eerste periode pakken maar onze jongens stonden “aan”. De wil om te winnen was er bij ons en het duurde niet lang voordat onze eerste 100% kans er kwam. Jochem werd de diepte ingestuurd maar alleen voor de keeper werd zijn inzet tot corner verwerkt. Ook daarna een aanvallend DES en Tom kreeg de volgende kans, maar zijn omhaal ging helaas net over het doel. Ook Hellendoorn kreeg kansjes maar onze verdediging stond als een huis! Thijmen kwam de geblesseerde Jochem vervangen. Daarna bleven wij de aanval zoeken, maar kansen voor Bertho en Gerben gingen er helaas niet in. In de 43e minuut kwam Hellendoorn vanuit het niets op een 0-1 voorsprong, door het natte veld en de gladde bal leek een makkelijk te vangen bal voor Nick een eenvoudige opgave, maar kon door een aanvaller van Hellendoorn zomaar binnengetikt worden. Maar de koppies gingen bij DES niet omlaag en 2 minuten later was het uitblinker Tom de Jong die vanaf rand 16 meter verwoestend uithaalde en met 1-1 gingen we de rust in. Wouter en Kay verzorgenden de thee, en met een goed gevoel konden we terugkijken op een prima 1e helft. Wijze woorden van Gerben Hulsman dat we er nog zeker niet waren want de 2e helft moest nog komen.

Bij aanvang van de 2e helft gingen de lampen aan maar de regen ging niet uit. Aan het spelbeeld veranderde niet veel, een gelijk opgaande wedstrijd. Len en Joost kwamen Bertho en Renzo vervangen. In minuut 65 kwam Hellendoorn toch weer op voorsprong door opnieuw een glibberbal die door Nick niet onder controle kon worden gebracht. Om nu te zeggen dat Nick een draak van een wedstrijd keepte, klopt zeker niet maar als we door de weersomstandigheden 2 knullige doelpunten tegen krijgen kun je als keeper wel door de grond gaan. Maar gelukkig vanuit de groep bemoedigende woorden voor Nick en we gingen weer op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er in de 75e minuut door Tom de Jong. Hij ging op snelheid langs zijn tegenstander de 16 meter binnen, werd aangetikt en ging heel slim naar de grond. Een penalty was het resultaat en deze werd door Tom feilloos binnengeschoten. Een meer dan verdiende gelijkmaker en dit was ook de eindstand.

Nabeschouwing: Man of the match: Tom de Jong. De wijze waarop ons team de strijd aanging was mooi om vanaf de kant te zien. Als we deze instelling de komende wedstrijden tot de winterstop door kunnen trekken komt een overwinning ook wel weer. Na afloop was het in de kantine natuurlijk erg gezellig, ook DES 1 en DES 3 kwamen met 3 punten terug op Gagelman. Volgende week spelen we weer thuis en dan weer tegen een nieuwe koploper n.l. Helios 2 om 14:30 uur. Natuurlijk werd mijn dag weer afgesloten bij de Meyboom met Pieter Molenaar en Gert de Vries en eindigde Gert weer met de wijze woorden: Het was weer een mooie dag op de club.

Jan Heerdink

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: