DES 2 tegen SVVN 2 Groots op Groot Lochter! DES 2 tegen SVVN 2 Groots op Groot Lochter!
Wedstrijdverslagen

DES 2 tegen SVVN 2 Groots op Groot Lochter!

Na de eerste bekerwedstrijd stond er een oefenwedstrijd gepland tegen SVVN 2 op sportpark Groot Lochter. Gezien de afwezigheid van een aantal spelers was het nog de vraag of we konden spelen, maar een aanvulling uit DES 1 en DES 3 was voldoende om de oefenderby tegen SVVN door te laten gaan.
Jan Heerdink 359
Oefenwedstrijd SVVN 2 1-20-0 DES 2
  • 0-1 Joep
  • 1-2 Bertho

Opstelling DES

  • Doel: Tim Eeftink
  • Verdediging: Wesley Dekker, Rein Markslag, Teun Jonkman ©, Len Ponsteen, Rick Westenberg
  • Middenveld: Gerben Hulsman, Jeroen van Petersen, Luuk Boeve
  • Aanval: Marnix Krikken, Bertho Brinkman
  • Wissels: Laurens Top, Joep Roelofs
  • Afwezig: Renzo Poelakker, Musa Tuncer, Joost van Egmond, Joost van Paassen, Jochem Brouwer, Wouter Kogelman(maar ook weer niet), Luca Plekkenpol, Kay van Beek

Door het prachtige nazomerweer waren er veel toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen, redelijk verdeeld tussen DES aanhangers en SVVN aanhangers. Complimenten voor het gastheerschap bij SVVN, want de ontvangst met koffie was prima in de gezellige kleine kantine van SVVN.

Om 20:00 uur floot Martijn Bruins voor het begin van deze wedstrijd. Voor ons weer een andere opstelling, maar na een prima voorbespreking was het duidelijk wat we in onze bekende 1-5-3-2 opstelling wilden gaan doen. Na 3 minuten kregen we onze eerste kans maar Marnix had vanavond zijn vizier niet op scherp staan. Na 10 minuten weer een kans, deze keer was het Rick die als moderne back zeer aanvallend was maar doelpunten maken nog niet helemaal onder de knie heeft. Verdedigend stond het vandaag veel beter dan tegen Hulzense Boys en er werd ook nauwelijks iets aan SVVN gegund. Na ongeveer een halfuur een prachtige aanval via Bertho, Marnix die de bal terug legde op Jeroen, maar van rand 16 meter wist hij de SVVN keeper niet te verrassen. Helaas viel Rein al snel uit met een spierblessure en kwam Laurens voor hem in het veld. Ook voor de rust al een tweede wissel, want Len moest zich ook laten vervangen met een enkelblessure door Joep. Met een 0-0 stond gingen we de rust in, en hadden we het gevoel dat een overwinning mogelijk was.

Door de twee wissels hadden we niemand meer op de bank zitten, maar gelukkig kwam Wouter Kogelman, die niet kon voetballen vanwege een blessure in onze dug-out zitten. En halverwege de tweede helft was het Tim Eeftink die ook een blessure opliep en was het Wouter die net een training van een jeugdteam bij DES had gehad en zijn voetbalschoenen bij zich had en Tim verving als keeper. Op de bank hadden we het nog over zijn werelddoelpunt tegen Hardenberg ’85 maar dat hij als keeper ook wereldreddingen zou hebben was nieuw voor ons.

Maar eerst was het Joep in de 78e minuut die een mooie dieptepass op waarde schatte en liet zien dat hij heel veel talent heeft. Op volle snelheid de verdedigers met controle over de bal te snel af, vervolgens de keeper passeren en de bal in het lege doel schuiven, top! 0-1. Deed SVVN dan niets, natuurlijk wel maar veel kleine kansen werden simpel gemist. Maar in de 83e minuut kwamen ze toch langszij 1-1. En hoewel we al vanaf de 75e minuut met 10 man speelden door het uitvallen van Luuk Boeve bleven we goed voetballen. Met name onze beide backs, Wesley en Rick speelden een dijk van een wedstrijd. Bij Jeroen en Marnix was de pijp ook leeg maar 5 minuten voor tijd kwam er een hoge voorzet van Jeroen die door Marnix panklaar neergelegd werd op Bertho die deed waar hij goed in is: doelpunten maken, 1-2.

Daarna nog een fel SVVN maar wereldreddingen van Wouter waren genoeg voor een mooie overwinning.

De samenwerking tussen DES 1,2,3 was mooi om te zien, elkaar voorthelpen en beter maken. Nabeschouwing: Een nuttige oefenwedstrijd waarin Door Eendracht Sterk maar weer eens de doorslag gaf.

Zaterdag spelen we thuis tegen Den Ham 2 om 12:30 uur i.p.v. 14:30 uur. Dit vanwege de bekerderby DES 1-SVVN 1.

Hopelijk vallen de blessures mee en zijn alle vakantiegangers weer terug en komt binnenkort ook de hoognodige aanvulling uit DES 1.

Dan kunnen we met een sterk team over 2 weken beginnen aan de competitie.

Jan Heerdink

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: