DES 2 - Den Ham 2: Boegbeelden helpen de ziekenboeg! DES 2 - Den Ham 2: Boegbeelden helpen de ziekenboeg!
Wedstrijdverslagen

DES 2 - Den Ham 2: Boegbeelden helpen de ziekenboeg!

Ieder jaar aan het begin van een seizoen ontkom je niet aan het zorgen voor een volledige wedstrijdselectie. Ook nu weer nieuwe blessures van Marnix, Wesley, Gerben en Tim. Dus was het voor de trainers weer overleggen met andere teams om voldoende spelers te hebben voor de wedstrijd tegen Den Ham 2. Als dan Pieter Rozema, Arjan van Dijken, Rob van Egmond aangeven ons voort te helpen krijg je ruim 800 wedstrijden DES 1 als ervaring op de bank.
Jan Heerdink 295
Bekerwedstrijd DES 2 1-41-1 Den Ham 2
 • 1-1 Jochem Brouwer

Opstelling DES

 • Doel: Nick Dekker
 • Verdediging: Bertho Brinkman, Teun Jonkman ©, Luca Plekkenpol, Joost van Paassen
 • Middenveld: Daniel Lammers, Jeroen van Petersen, Joost van Egmond, Jochem Brouwer
 • Aanval: Tom de Jong, Corné Hogenkamp
 • Wissels: Pieter Rozema, Arjan van Dijken, Rob van Egmond, Steijn Pastink, Luca Stellinga
 • Afwezig: Tim Eeftink, Renzo Poelakker, Musa Tuncer, Wouter Kogelman, Kay van Beek, Wesley Dekker, Marnix Krikken, Gerben Hulsman
 • Staf:
 • Trainer: Martijn Völkers
 • Assistent-trainer: Jasper Harmsen
 • Assistent Scheidsrechter: Gerrit Spenkelink
 • Teammanager: Jan Heerdink
 • Scheidsrechter: Laurens Top

Dat tropische temperaturen van boven de 30 graden ook niet meehelpen en er daardoor geen mussen meer waren om van het dak te vallen maakte deze wedstrijd op kunstgras nog zwaarder. Inval scheidsrechter Laurens Top, die eigenlijk als speler bij ons zou voetballen moest noodgedwongen een late afmelding van de KNVB scheidsrechter opvangen, Top! Laurens!

Het begin van de wedstrijd was van onze kant niet goed, want na amper 2 minuten kon Nick Dekker al vissen. Hij was kansloos op een kopbal uit een corner, 0-1. Van de warmte hadden natuurlijk beide teams last dus is het eigenlijk geen excuus. Veel kansen werden er niet gecreëerd maar in minuut 38 werd Jochem Brouwer de diepte ingestuurd en met een prachtige lob over de keeper was het 1-1. Pieter Rozema was al in het veld gekomen voor Daniel maar tot de rust bleef het bij deze stand. Geen thee maar koude ranja van team Henk Kelder ging er ook wel in.

In de tweede helft kwam Arjan van Dijken voor aanvoerder Teun Jonkman, de band ging niet naar hem maar naar Jeroen van Petersen. Maar Arjan en Pieter zijn natuurlijk wel spelers die ook zonder band het team aanvoeren. Ook Rob van Egmond kwam binnen de lijnen voor Corné Hogenkamp en het leek dat we een gelijkspel uit het vuur konden slepen. Maar de druk van Den Ham nam steeds meer toe en na enkele goede reddingen van Nick Dekker was hij in de 75e minuut toch kansloos op een prachtige kapbeweging en afronding van de spits van Den Ham 1-2. 4 minuten later was het opnieuw raak en werd het 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. Tussentijds waren ook Steijn Pastink en Luca Stellinga in het veld gekomen(vader Bert natuurlijk trots langs de kant) In blessuretijd kreeg Den Ham nog een penalty na een actie van Arjan van Dijken waar altijd discussie over is, raak je de bal en tegenstander en is het genoeg voor een penalty. Natuurlijk was Laurens de baas en was hij heel snel en duidelijk in zijn beslissing. Maar geflatteerd was de 1-4 wel. Iedereen was blij dat het daarna einde wedstrijd was en konden we onder de niet verfrissende douche.

Nabeschouwing: Als je maar 6 spelers uit je eigen team hebt en de overigen aanvulling zijn uit andere teams kun je als trainers van DES 2 niet veel met deze wedstrijd. We hopen dat de pijntjes weer snel over gaan en dat de structurele aanvulling uit DES 1 er ook snel komt dan kunnen we over 2 weken met ons eigen team aan de competitie beginnen. Zaterdag eerst nog de laatste bekerwedstrijd uit naar Bergentheim 2 om 12:00 uur. Ondanks de nederlaag hebben we daarna toch genoten van de derby DES 1-SVVN 1. Dat ook deze wedstrijd verloren ging was bijzaak. Een mooie dag op Gagelman met ook veel aandacht voor onze trouwe sponsoren door de sponsorcommissie met natuurlijk de inzet van veel vrijwilligers achter de bar en snackkeuken zorgden ervoor dat ook veel SVVN supporters nog lang bleven hangen.

Jan Heerdink

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: