DES 1 DES 1
Wedstrijdverslagen

DES 1 verliest in Avereest en loopt koppositie mis

Voor DES 1 stond zaterdag de inhaalwedstrijd tegen vv Avereest op het programma. Vanaf het begin werd al duidelijk dat Avereest een geduchte tegenstander was.
Bertho van Petersen 211
Competitiewedstrijd Avereest 1 4-22-0 DES 1
  • 2-1 Sem van Dartel
  • 4-2 Sem van Dartel

Opstelling DES

  • Doel: Twan Mensinl
  • Achterhoede: Nick van Egmond, Hidde Canter Visscher, Sven Dorgelo, Rein Markslag
  • Middenveld: Luuk Boeve, Quint Mensink, Tom Woesthuis
  • Voorhoede: Djim Harmeling, Jurre Canter Visscher, Jochem Top
  • Wissels: Simon Wolfkamp, Sem van Dartel, Nick Deijk, Milan Beuze, Dave Kuiper

In de 4e minuut was het al 1-0, de snelle vleugelspeler van Avereest kapte naar binnen en schoot raak in de verre hoek. Maar ook DES 1 kreeg in het eerste kwartier een paar goede mogelijkheden via Jochem Top, en een schot voorlangs van Tom Woesthuis. De verdediging van DES kreeg steeds meer moeite om de snelle aanvallers van Avereest in toom te houden. Na een paar gevaarlijke aanvallen van Avereest kwamen ze in de 35e minuut op 2-0. Dat was ook de ruststand.

In de rust werd Sem van Dartel ingebracht en ging Quint Mensink centraal achterin spelen. Deze aanpassing pakte goed uit, DES kreeg Avereest onder druk. In de 55e minuut een goede kans voor Jurre Canter Visscher, maar hij schoot van dichtbij recht op de keeper.

Daarna kregen Jochem Top, Djim Harmeling en Simon Wolfkamp ook prima kansen, maar de aansluitingstreffer viel nog niet. Deze viel pas in de 85e minuut. Luuk Boeve zette Sem van Dartel vrij voor de keeper en Sem scoorde de 2-1. Een minuut later kregen we een makkelijk gegeven penalty tegen en werd het 3-1. In de toch nog hectische slotfase maakte de snelle buitenspeler van Avereest nog de 4-1, en direct daarna maakte Sem van Dartel nog de 4-2.

In deze wedstrijd maakte Milan Beuze uit de JO19 zijn debuut in DES 1, hij speelde het laatste half uur mee en deed dat prima.

Door deze nederlaag blijven we staan op de derde plek, met 3 punten achterstand op koploper SC Lutten. Dat is ook onze volgende tegenstander, op zaterdag 24 februari, thuis om 14.30 uur.

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: