DES 1 start competitie met een overwinning DES 1 start competitie met een overwinning
Wedstrijdverslagen

DES 1 start competitie met een overwinning

Voor de start van de nieuwe competitie kwam zaterdag Hardenberg 85 op bezoek op sportpark Gagelman. Net als DES, na degradatie vorig seizoen, een nieuwe start in de 4e klasse.
Bertho van Petersen 301
Competitiewedstrijd DES 1 3-11-1 Hardenberg '85 1
  • 1-1 Hidde Canter Visscher
  • 2-1 Simon op den Dries
  • 3-1 Hidde Canter Visscher

Opstelling DES

  • Doel: Twan Mensink
  • Achterhoede: Mathijs Geugies, Hidde Canter Visscher, Sven Dorgelo, Nick van Egmond
  • Middenveld: Quint Mensink, Tom Woesthuis, Jochem Top
  • Voorhoede: Djim Harmeling, Jurre Canter Visscher, Simon op den Dries
  • Wissels: Coen van der Linde, Simon Wolfkamp, Sem van Dartel, Luuk Boeve, Joep Roelofs, Dave Kuiper

De mannen van Eddy Zwijnenberg begonnen goed en kregen binnen de eerste 15 minuten al een paar goede mogelijkheden. Gaandeweg de eerste helft kreeg Hardenberg ‘85, vaak na slordig balverlies van DES, ook mogelijkheden om de score te openen. Na 30 minuten spelen kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong na een snelle counter over links. Een paar minuten later was de stand al weer gelijk. Djim Harmeling werd in de 16 meter onderuit getrokken en scheidsrechter Jansen uit Holten legde de bal op de stip. De penalty werd prima ingeschoten door Hidde Canter Visscher. Vlak voor rust scoorde Jochem Top nog een prachtig doelpunt, maar deze werd, na langdurig overleg tussen de scheidsrechter en de grensrechter van Hardenberg, afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel.

Ellen Nieboer

Na de rust was DES 1 de bovenliggende partij, In de 65e minuut kwamen de rood-zwarten op een verdiende 2-1 voorsprong. Een uitstekende dieptepas van Djim Harmeling op Simon op den Dries, die op snelheid zijn tegenstander passeerde en DES 1 met een beheerst schot in de verre hoek op voorsprong zette. Hierdoor was het verzet van Hardenberg ’85 gebroken. Vlak voor tijd bepaalde Hidde Canter Visscher met zijn tweede van de middag de eindstand op 3-1 door bij de 2e paal een goed uitgevoerde corner van dichtbij binnen te koppen.

Een lekker begin van de competitie.

Volgende week speelt Des 1 uit tegen SC Lutten, om 14.30 uur.

Ellen Nieboer

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: