Home Home
Clubinfo

Vertrouwenscontactpersoon

Mijn naam is Maaike Broeze. Ik ben vertrouwenscontactpersoon bij v.v. DES. Ik ben maatschappelijk betrokken bij de voetbalvereniging en draag graag mijn steentje bij door deze rol op me te nemen. Zelf ben ik regelmatig te vinden langs de voetbalvelden, bij mijn zoons en man of bij een van de vele georganiseerde activiteiten. In het dagelijks leven werk ik in de jeugdzorg.

v.v. DES wil een voetbalvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit is ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als club weten, zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, bijvoorbeeld pesten, (seksuele) intimidatie, agressie , geweld, discriminatie, interne criminaliteit, drank- en drugsmisbruik. Maar je kunt ook andere problemen ervaren, waardoor je niet kunt zijn wie je bent.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze vertrouwenscontactpersoon. Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

Tijdens het gesprek zal ik een luisterend oor bieden en kijken we samen hoe de situatie opgelost kan worden. De informatie wordt vertrouwelijk besproken, en alle verdere stappen worden in overleg met jou gezet. De positie van vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk.

Mocht je last hebben van ongewenst gedrag of iets opmerken, dan kun je contact opnemen via het e-mailadres: vertrouwenspersoon@vvdes.nl. Let op: de mail wordt gebruikt om een afspraak in te plannen. Ik zal de e-mail zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden.

Heeft het haast en kan het niet langer wachten dan kun je kijken op www.centrumveiligesport.nl voor informatie. Je kunt ook bellen met 0900-2025590 via dit telefoonnummer kom je in contact met een vertrouwenspersoon van de voetbalbond. Deze vertrouwenspersonen zijn er om jouw verhaal aan te horen en te helpen om samen een oplossing te vinden.

v.v. DES hoopt met het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon een aanspreekpunt te hebben wanneer dergelijke situaties zich voordoen.

Hoofdsponsor:

Interbake

Shirtsponsor:

Alfabet creatieve fabriek

Verenigingssponsor:

Reflex bedrijfskleding

Kledingsponsor:

Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: