vvdes_banner_09.jpg
In de Reggestreek is een TalentenTeam opgericht voor jonge voetbalsters tot 15 jaar. Hiermee moet het meidenvoetbal een boost krijgen in de regio. Het team is samengesteld uit maar liefst 44 spelers van 15 verenigingen uit Nijverdal, Haarle, Wierden, Holten, Den Ham, Rijssen, Enter, Daarle, Hellendoorn en Daarlerveen.

Met het oprichten van dit regioteam komt er meer inzicht op talentvolle meiden die ambitieus zijn en graag willen voetballen. De meiden krijgen de kans om met de beste speelsters uit de regio te trainen en spelen. TTR functioneert als een soort voorselectie. Talentvolle meiden worden in beeld gebracht en de begeleiding van TTR hebben kort lijntjes met de trainer van de beloften bij FC Twente Vrouwen. FC Twente ondersteunt het TTR wat kennis en kunde betreft. De trainers van FC Twente waren aanwezig bij de selectie die volgens een officiële screening is uitgevoerd.

In de uiteindelijke selectie van 16 spelers en 2 keepers zijn maar liefst 5 spelers van v.v. DES opgenomen. Naast Cheyenne Klink uit MO17 zijn ook Lonneke Schotman (keeper), Bente Bouwmeester, Liv Nijenhuis, Reneé Wemekamp uit DES MO15 geselecteerd.

TalentenTeam Reggestreek trainde de afgelopen weken op vrijdagavonden op sportpark Gagelman en maakt gebruik van ons kunstgrasveld. In Januari en en april 2020 komen de meiden nog weer 2x 3 weken gebruik maken van onze accommodatie. 

Afgelopen zondag 3 november speelde TalentenTeam Reggestreek de eerste oefenwedstrijd. In het officiële TTR tenue werd in Raalte gespeeld tegen Meidenvoetbal Academie Regio Deventer (MO16). De meiden bleken na een aantal trainingen al goed op elkaar ingespeeld. Al snel bleek dat de meiden al aardig op elkaar ingespeeld waren. Wat een gretigheid en wat een energie! Het resulteerde in een mooie 4-1 overwinning voor het TalentenTeam Reggestreek.

Via de FaceBookpagina of via Instagram (@talententeamreggestreek - meidenvoetbal) kunt u meer informatie en foto's vinden van activiteiten en wedstrijden.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks