vvdes_banner_02.jpg
De accommodatiecommissie van Voetbalvereniging DES heeft het afgelopen jaar veel werk verzet om de accommodatie verder te verduurzamen. Nadat de accommodatie in 2015 volgens de huidige eisen werd uitgebreid was het volgende doel om het bestaande deel ook te gaan verduurzamen om zo een forse besparing op het energieverbruik te krijgen.

Met het online beheren van de thermostaat, het vervangen van het dak inclusief nieuwe isolatie en het plaatsen van HR+ beglazing in de kantine is er het afgelopen jaar al ruim de helft bespaart op het gasverbruik (dit betekent ruim 7000 m³ gas)
Door het vervangen van alle verlichting in de kantine, de oude kleedkamers en overige ruimten door LED-verlichting leverde dit ook nog eens een forse stroombesparing op van ongeveer 6000 kWh.

In 2019 zijn de oude koelingen achter de bar vervangen. Afgelopen week zijn op het dak van de kantine 12 stuks zonnepanelen geplaatst. Dit is mede mogelijk gemaakt door Van Keulen Interieurbouw en One Solar. Ook deze toepassingen zullen bijdragen aan het verder terugdringen van onze energielasten.


20190417 zonnepanelen

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks