vvdes_banner_02.jpg

Op vrijdag 1 maart is ons lid Gerhard Scheperman overleden. Hij is 64 jaar geworden.

Gerhard was bijna 42 jaar lid en was, met name zaterdags, regelmatig langs de lijn te vinden. Zowel thuis- als uitwedstrijden werden met grote regelmaat door hem bezocht. Niet alleen van het 1e elftal, maar ook van andere elftallen zag hij menig partijtje. Uiteraard werden deze wedstrijden in de derde helft, onder het genot van een biertje, geanalyseerd.

Hij was een rustige, goedlachse en graag geziene persoon.

Gerhard kwam oorspronkelijk uit Holten. De liefde deed hem echter in Nijverdal belanden om vervolgens in mei 1977 lid van onze vereniging te worden. Hij heeft als keeper in diverse teams gespeeld, maar met name in het 2e elftal heeft hij de meeste tijd doorgebracht. Daarnaast heeft hij nog een 3-tal wedstrijden in het 1e elftal gekeept. Ook was hij meerdere jaren keeperstrainer en is hij leider geweest van diverse pupillenteams.

Na zijn actieve loopbaan is hij niet uit ons verenigingsleven verdwenen. Zo was hij van 1990 tot 2000 leider van het 2e elftal. In het seizoen 1993-94 was hij tevens assistent-trainer van DES 1, onder hoofdtrainer Henk Hekman.

Hij behaalde zijn scheidsrechtersdiploma en heeft zo’n 20 jaar lang wedstrijden geleid. Ook was hij regelmatig op pad om als rapporteur voor de KNVB scheidsrechters te beoordelen.

Sinds begin jaren 90 zat hij in het Jeugdbestuur als wedstrijdsecretaris bij de jeugd. Dit bleef hij doen tot 2016. Ook de indeling van de scheidsrechters bij de wedstrijden was een taak die hij in die periode op zich nam.

Met het overlijden van Gerhard verliezen we wederom een dierbaar lid en we zullen hem als zodanig ook blijven herinneren.

Wij wensen zijn vrouw, familie en allen die hem dierbaar waren veel sterkte toe.

Bestuur v.v. DES

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks