vvdes_banner_01.jpg
De eer van Nijverdal. Niet meer en niets minder staat er zaterdag 3 november op het spel bij de 97e voetbalveldslag in de historie tussen de hoofmachten van DES en SVVN.

En als het aan de beide verenigingen ligt, gaan oude tijden herleven en wordt nieuwe gezonde rivaliteit geboren. Vorig seizoen werd Super Saturday voor het het eerst georganiseerd door DES en dit was (afgezien van de uitslag) een groot succes!

Rondom de derby, die om 14.30 uur begint op sportpark Gagelman, zijn  allerlei activiteiten georganiseerd. Zo nemen voorafgaand aan de krachtmeting de veteranen van het eerste elftal uit het seizoen 1978-1979 het tegen elkaar op. Voor de kinderen is er een clown, popcorn en een suikerspin.

Op deze Super Saturday staat de derby tussen de twee Nijverdalse rivalen als hoofdgerecht op het menu. Vorig seizoen werden de punten onderling verdeeld. Op Gagelman was SVVN de baas, terwijl in Groot Lochter DES met 3-0 won en er met de punten vandoor ging.

Op basis van de rijke historie tussen beide verenigingen is DES in het voordeel. Sinds de eerste derby in het seizoen 1931-1932 wonnen de roodzwarten 49 keer, SVVN deed dat 24 keer en 23 keer eindigde de derby onbeslist. In totaal werd er in de 96 voorgaande confrontaties 328 keer gescoord. Er viel dus regelmatig wat te juichen tijdens de krachtmetingen.

Reden genoeg om dus zaterdag 3 november te gaan kijken op sportpark Gagelman voor Supersaturday. Het programma begint om 13.15 uur met een wedstrijd tussen de veteranen van beide verenigingen. Aansluitend wordt om 14.30 uur het hoofdgerecht geserveerd. Als toetje wacht na de derby ook nog een heuse afterparty in het clubhuis van DES aan de Duivecatelaan. Sponsors worden in de watten gelegd in een speciale VIP-tent.

20181103 Poster

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks