vvdes_banner_07.jpg

Afgelopen vrijdagavond 19 oktober zijn een aantal trainers van onze jeugd bezig geweest om hun vaardigheden m.b.t. het trainen op techniek te vergroten. Na een korte introductie en het bespreken van de doelen voor deze avond, zijn we het veld opgegaan om te gaan om te kijken naar een demonstratietraining van Marcel Borkent, hij is werkzaam bij Excelsior 31 en verzorgt elke vrijdagmiddag techniektrainingen. Het thema van zijn training was: hoe kun je het ‘kijkgedrag’ van je spelers beïnvloeden?  

De training begon met een warming-up waarbij op een aantal simpele manieren werd uitgelegd hoe je spelers over de bal kunt laten kijken i.p.v. naar de bal. Ook werd er met speciale brillen, die voorkomen dat je naar beneden kunt kijken, getraind. Vervolgens stonden er twee oefeningen op het programma waarbij het doel was om zo snel mogelijk te anticiperen op een situatie. Eerst een simpele variant met verschillende kleuren pionnen en daarna een moeilijkere variant met zogenaamde smartgoals. Na een afwerkoefening waarbij het goed ingedraaid staan in combinatie met het zowel voor als achter je kijken het thema was werd de training afgesloten met een partijvorm. Uiteindelijk werd de partij afgesloten met polsbandjes i.p.v. de gebruikelijke hesjes, zodat spelers nog beter leren kijken in het veld (zie foto’s).

Na het gedeelte op het veld hebben we de oefeningen na besproken en zijn we vooral bezig geweest met de vraag hoe je bepaalde dingen toepasbaar kunt maken voor je eigen trainingsgroep. Al met al een zeer geslaagde avond waarbij veel kennis en kunde gedeeld is over het trainersvak. Bij deze willen we Marcel Borkent, de barcommissie en de trainingsgroep JO13-1 nogmaals bedanken voor het mede mogelijk maken van deze inspirerende avond!

Coördinatoren jeugd.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks