vvdes_banner_06.jpg

Sportpark Gagelman is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. Daarom hebben we besloten om onze voetbalvereniging rookvrij te maken.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt voetbalvereniging DES iedereen een gezonde en veilige omgeving. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Het afgelopen halfjaar was ons sportpark op zaterdagen tot 12:30 uur al rookvrij. Zoals al eerder aangekondigd hebben we vanaf begin september een rookvrij sportterrein. Niet alleen op de zaterdagen maar 7 dagen per week!

Vanaf nu mag er dus helemaal niet meer gerookt worden bij voetbalvereniging DES!

De afgelopen week hebben we borden, spandoeken en stickers opgehangen om u te helpen herinneren aan het rookverbod. Begin oktober wordt er bij de toegang van ons sportpark door de gemeente een blauwe lijn op de bestrating geplaatst om aan te geven vanaf waar je niet meer mag roken.

Met een rookvrij sportterrein dragen wij bij aan het realiseren van een ROOKVRIJE GENERATIE. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Iedereen is en blijft natuurlijk welkom bij voetbalvereniging DES, ook rokers! We vragen rokers echter wel om buiten het zicht en buiten ons terrein te roken. De plekken op ons sportpark, zoals langs de lijn en het dakterras zijn voorgoed rookvrij.

We rekenen erop dat onze leden, ouders, supporters maar ook onze gasten zich net als wij Door Eendracht Sterk willen maken voor een gezonde sportomgeving voor alle jeugd.

Voor vragen kunt u terecht bij een van de bestuursleden. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport 

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks