vvdes_banner_08.jpg
Beste sportvrienden,

De cijfers rond het coronavirus ontwikkelen zich in de goede richting, dus zet het kabinet per 19 mei de tweede stap in het heropeningsplan, inclusief versoepelingen voor de binnen- en buitensport. We zijn blij dat er hiermee een stapje de goede richting op wordt gezet. Al zijn we natuurlijk niet tevreden dat het voor een grote groep voetballers nog steeds niet mogelijk is te doen wat ze het liefste doen: als team trainen en wedstrijden spelen. Maar zoals gezegd; er is weer iets meer ruimte voor de veldvoetballers.

Zo kunnen voetballers vanaf 27 jaar vanaf 19 mei buiten weer in groepsverband voetballen. Helaas nog steeds op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen. De KNVB is in gesprek met het kabinet over de versoepelingen in stap 3 van de openingsagenda. Onze inzet is om de groep van 27+ weer vrij te kunnen laten trainen en (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk te maken. Volgende week staat hierover een gesprek met minister Van Ark (Sport) gepland.

De terrassen op sportlocaties mogen vanaf 19 mei weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras en maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat. Ook geldt er een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Na intern beraad is besloten dat het terras bij v.v. DES tot nader order niet wordt opengesteld, omdat de beperkende maatregelen van dien aard zijn, dat handhaving daarvan voor onze vrijwilligers niet te doen is. We zullen nog moeten wachten op meer verruimingen, minder beperkingen om tot opening van ons terras en/of kantine over te kunnen gaan. We begrijpen dat dit besluit voor velen een teleurstelling betekend, maar op dit moment is het helaas niet anders.

We hadden gehoopt in juni onze jaarlijkse familiedag/mixtoernooi te kunnen organiseren, maar ook dat behoort nog niet tot de mogelijkheden. We zetten nu in op de laatste week van augustus om in die week (23 t/m 28 augustus) een aantal DES-festiviteiten te organiseren. Daarover volgt nadere info, zodra de benodigde vervolgstappen in het heropeningsplan door het kabinet genomen zijn.

met vriendelijke groet,
Bestuur v.v. DES

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks