vvdes_banner_02.jpg
Ook v.v. DES heeft zich aangesloten bij de amateurclubs in Twente die zich tegen nieuwe ontwikkelingen in het Twentse voetbal hebben gekeerd.

Daarbij gaat het om de aangekondigde samenwerking van de Prestige Football Academie (PFA) en voetbalvereniging Achilles uit Enschede. Naar aanleiding van de berichtgeving hierover in dagblad Tubantia heeft een aantal amateurclubs een statement afgegeven over deze samenwerking. De clubs hebben namelijk grote bezwaren tegen de plannen van Achilles Enschede en de commerciĆ«le voetbalschool PFA, waarbij PFA het komend seizoen met zes teams onder de vlag van Achilles wil gaan deel nemen aan het competitievoetbal.

De leden van PFA, die allemaal voor andere amateurverenigingen spelen, zijn inmiddels gevraagd hoe ze tegenover een overstap staan naar Achilles. Die club heeft geen jeugdleden meer en ziet deze constructie als de enige manier om het hoofd boven water te houden. Na overleg binnen het bestuur heeft v.v. DES besloten het statement van harte te onderschrijven.

Het hele verhaal in Tubantia is te lezen na het volgen van deze link: https://www.tubantia.nl/amateurvoetbal/grote-twentse-amateurclubs-komen-met-krachtige-boodschap-voor-achilles-en-voetbalschool~a5417aa3/

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks