Verkenning samenwerking meiden- en vrouwenvoetbal vv DES - RKSV De Zweef Verkenning samenwerking meiden- en vrouwenvoetbal vv DES - RKSV De Zweef
Nieuws

Verkenning samenwerking meiden- en vrouwenvoetbal vv DES - RKSV De Zweef

Het voetbal voor meiden en dames heeft zich de afgelopen decennia voortvarend ontwikkelt in Nederland. Ook bij vv DES en De Zweef zijn er gelukkig veel meisjes en vrouwen die plezier beleven aan het voetbalspelletje. Iets waar beide verenigingen tegenaanlopen is dat de ledenaantallen in de basis en breedte minder stabiel zijn en meer fluctueren dan bij de jongens en mannen.
Patrick Nieboer 293

Het gevolg is dat niet voor iedere leeftijdsgroep voetbal mogelijk is op de manier die we het liefst zouden willen zien. Omdat we overtuigd zijn dat meiden- en damesvoetbal in de gemeente Hellendoorn en op sportpark Gagelman toekomst heeft, is er begin dit jaar een werkgroep in het leven geroepen om te onderzoeken of een samenwerkingsverband tussen vv DES en De Zweef tot de mogelijkheden behoort.

We willen benadrukken dat er nog geen definitief besluit is genomen en dat er op dit moment alleen sprake is van een verkennende fase. Als goede buren vinden de gesprekken tussen beide clubs plaats op basis van gelijkwaardigheid.

Om te voorkomen dat onjuiste verhalen de ronde gaan doen hechten we er bovendien veel waarde aan alle leden te informeren over wat er speelt. Vandaag wordt eveneens binnen alle meidenteams een gezamenlijke informatiebrief gedeeld. De komende periode wordt dan gebruikt voor een zorgvuldige inventarisatie van reacties en meningen van alle betrokkenen.

Heb je vragen of zorgen, laat ze ook horen. Zodra er meer nieuws te melden is zullen we iedereen daarvan op de hoogte brengen.

Besturen vv DES en RKSV De Zweef

maart 2023

Onze hoofdsponsoren:

Reflex bedrijfskleding Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: