Samenwerkingsverband meiden- en damesvoetbal SVO De Zweef/DES Samenwerkingsverband meiden- en damesvoetbal SVO De Zweef/DES
Nieuws

Samenwerkingsverband meiden- en damesvoetbal SVO De Zweef/DES

In maart van dit jaar kondigden we een onderzoek naar de samenwerking tussen de meiden- en vrouwenafdelingen van v.v. DES en De Zweef aan.
Patrick Nieboer 440

In de weken die volgden ontvingen beide clubs veel positieve geluiden maar ook opbouwende kritieken, zijn er vele en verschillende gesprekken gevoerd met betrokkenen en hebben we geconstateerd dat er groot draagvlak is om een samenwerking verder uit te gaan werken. We zijn dan ook blij te kunnen melden dat er witte rook is! De beide besturen en voetbalcommissies hebben besloten met ingang van seizoen 2023-2024 een samenwerkingsverband aan te gaan. De doelstelling van deze samenwerking is “de toekomst veiligstellen voor meiden- en damesvoetbal binnen beide verenigingen”.

Afgesproken is dat v.v. DES en De Zweef op basis van onderling vertrouwen in de vorm van een Samenwerkende Vrouwen Opleiding (SVO) zullen voetballen. De teams worden bij de KNVB ingeschreven en spelen voortaan onder de naam ‘SVO De Zweef/DES’. De overeenkomst gaat in per 1 juni 2023 en eindigt uiterlijk 31 mei 2026.

Hoe ziet de samenwerking er in het nieuwe seizoen uit?

Het komende seizoen zal met name in het teken staan van elkaars elftallen in takt houden en her en der wat aanvullen zodat we in elke lichting een en/of meerdere elftallen kunnen inschrijven bij de KNVB.

  • MO15-1
  • MO15-2
  • MO17-1
  • MO20-1
  • MO20-2
  • VR1
  • VR2
  • VR3

Op welk sportpark en in welk tenue spelen deze teams komend seizoen?

MO20-1 en VR3 zullen spelen in het roodzwart van v.v. DES en voetballen bij v.v. DES. De overige teams zullen op het terrein van De Zweef gewoon de kleuren van De Zweef dragen. Onze gezamenlijke doelstelling is om dit na 3 jaar om te zetten in een club/tenue dat haar eigen kleuren en naam draagt. Uiteraard laten we jullie daarover meedenken.

Wat betekent de samenwerking voor meiden die tussen de jongens spelen?

Voor de meiden die nu nog tussen de jongens spelen blijft het advies om zo lang het mogelijk is dit te blijven doen. Wel is het voor deze meiden gewoon toegestaan wedstrijden te spelen voor teams van de SVO.

Een samenwerking roept ongetwijfeld nog meer praktische vragen op. Voor meer informatie en details over de uitwerking verwijzen we naar de brief aan het eind van dit bericht. Deze brief is ook met alle meiden- en vrouwenteams gedeeld.

De komende tijd zullen we zeker nog tegen nieuwe uitdagingen aanlopen, maar in de overtuiging dat we samen sterker staan en met het volste vertrouwen in ieders medewerking staat een succesvolle toekomst wat ons betreft niets in de weg!

Heb je nog vragen of zorgen, we horen ze graag.

Besturen v.v. DES en RKSV De Zweef, mei 2023

Hoofdsponsor:

Interbake

Shirtsponsor:

Alfabet creatieve fabriek

Verenigingssponsor:

Reflex bedrijfskleding

Kledingsponsor:

Intersport Ramon Zomer

Trots op onze sponsoren: