vvdes_banner_05.jpg
En dat is 20! De competitie mocht dan wel uiterst stroef begonnen zijn met een slechts een schamel puntje in de openingswedstrijd en daarna een serie nederlagen op rij, inmiddels hebben de dames van DES zich meer dan behoorlijk herpakt. Halverwege november kwam de kentering. Onderweg werd nog een keer een nederlaag geleden tegen Den Ham, maar uit de overige 7 wedstrijden werd het indrukwekkende aantal van 17 punten gehaald. De puntenhonger bleek nog niet gestild, want vandaag moest ook MVV ’69 eraan geloven en kwam de teller op 20 uit de laatste 9 wedstrijden.

DES begon scherp aan de wedstrijd. Kort na de aftrap was de eerste kans al te noteren. De mee opgekomen Jorien zag haar inzet helaas gestuit door de keepster van Marle. Even later was ze aan de overzijde van het veld de reddende engel door een bal van de doellijn te halen. Het spel bleef de rest van de eerste helft op en neer golven. DES probeerde hert combinerend, MVV ’69 hanteerde vooral de lange bal. Het geduld van DES werd beloond toen Elianne na een rush over de linkerflank Sunihta vrij voor de keepster zette. Haar schot leek via de binnenkant van de paal binnen te gaan, maar de bal bleef in de doelmond liggen. Anouk reageerde het snelst en zette haar ploeg op 1-0. Met een vlammend diagonaal schot zorgde dezelfde Anouk niet veel later voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Een voorsprong die tot de rust niet meer in gevaar kwam.

Na de thee loerden beide ploegen vooral op een foutje van hun tegenstander, om dan vanuit de omschakeling gevaar te stichten. DES leunde daarbij iets te veel achterover en kreeg daarvoor halverwege de tweede helft de rekening gepresenteerd. Een schot van de rand van de zestien verdween hoog in de touwen. Verder dan de 2-1 liet de thuisploeg het echter niet komen. De rijen werden gesloten en daarmee de aanvallen van MVV ’69 onschadelijk gemaakt. De uitstekend meevoetballende Marlese keepster verhinderde tot twee keer toe dat DES nog verder uitliep en zo bleef de 2-1 tot het eindsignaal op het bord staan.

Na de overwinning van vandaag vinden de dames van DES zich met 21 punten uit 14 wedstrijden terug op een keurige zesde plek. Maar liefst 20 punten werden de laatste 9 wedstrijden uit het vuur gesleept. Een prestatie van formaat voor een team dat het dit seizoen met een heel krappe selectie moet doen. Er wordt dus veel gevraagd van de dames, maar inmiddels staat er een team dat knokt voor elkaar, voor elke meter en voor ieder punt. Een team dat volgende week weer alles in de strijd zal gooien voor de volgende driepunter.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks