vvdes_banner_01.jpg
Beschuit met muisjes tijdens de wedstrijdbespreking. Anouk was deze week moeder geworden van een prachtige dochter en het team liet zich de traktatie goed smaken. Het beetje extra energie was welkom, want het zou geen gemakkelijke opgave worden vandaag. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen ging met 0-3 verloren, dus de dames wisten dat ze vol aan de bak moesten.

Met Jorieke in plaats van kersverse mama Anouk onder de lat werd er afgetrapt op een hobbelig hoofdveld in Daarle. De eerste kansen waren voor DES, maar tot een vroege openingstreffer zoals in de twee voorgaande wedstrijden leidde dit niet. Ook Daarle creëerde in de eerste helft een paar kansen, maar ook de thuisploeg wist het netje niet te vinden. De grootste kans in de eerste helft was voor DES. Op slag van rust kopte Sunihta de bal uit een corner rakelings naast.
Na de thee was Daarle met de wind in de rug wat vaker in de aanval dan DES. De aanvallen die DES op de mat legde hadden echter wel een doelpuntje verdiend. Een paar prachtige combinaties werden helaas niet met een treffer beloond. Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, tot Daarle het in de 80e minuut maar eens met een afstandsschot probeerde. Gedragen door de wind verdween de bal onhoudbaar voor Jorieke precies onder de lat.
Verliezen, daar doen we niet aan, leken de dames van DES te denken en ze gooiden nog één keer alles in de strijd om de gelijkmaker te forceren. De beschuit met muisjes bewees zijn waarde, want met nog vijf minuten op de klok schoot Marieke de gelijkmaker binnen. De laatste minuten en de blessuretijd die de uitstekend fluitende scheidsrechter toekende werden zonder veel moeite overleefd en zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.
DES toonde zich tevreden met het puntje. Het was een zware wedstrijd geweest en de rood-zwarten hadden het lastig gehad tegen een fysiek sterke, maar fair spelende tegenstander. Volgende week gaan de dames op bezoek bij Hulzense Boys. Daar wacht hun ongetwijfeld weer een zware pot. Met het goede spel van vandaag en de getoonde veerkracht in het achterhoofd kan er deze week vol vertrouwen toegewerkt worden naar de derby.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks