vvdes_banner_08.jpg
De eerste thuiswedstrijd na de winterstop bracht ons Gramsbergen 4. De jongens uit het stadje op de grens met Drente hadden vorige week verrast door met 3-1 te winnen van onze concurrent HHC. Bovendien hadden ze ook al een gelijkspel tegen nr. 3 OVC op hun naam staan en hadden we de uitwedstrijd zeer moeizaam met 2-3 gewonnen. Een geduchte tegenstander dus en van onderschatting was dan ook zeker geen sprake. Bart had speciaal een paar “copa’s” aangeschaft en is daardoor ook definitief toegetreden tot de club van zwarte adidas adepten. Door blessures, vakanties, transfers en overige beslommeringen hadden we de nodige afwezigen. Toch stonden er 14 man op het wedstrijdformulier.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Ivo, Daniel, Nathan, Richard
Midden vrnl: Patrick, Rob, Arjan en Bart,
Voor: Arjen en Robert
De wisselspelers waren: Bas, Wijnand, Chris en later kwam daar David nog bij.
Helaas niet in staat om te spelen/vlaggen: Mark, Gep, Niels, Pieter, Marthijn en Rene.
Leider: Erwin (Ronald was “zeer zeker” afwezig)
Grensrechter: Chris (en Martijn)

De toeschouwers tegen Gramsbergen: teveel om op te noemen. Jan was er weer in zijn vertrouwde scootmobiel en een speciale vermelding voor Rosanne, Faya en Laure.

De wedstrijd:
Vanaf minuut 1 was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Na de toss hadden we ervoor gekozen om de eerste helft tegen de wind in te gaan voetballen. Dat was aan ons spel ook te merken. De harde wind maakte het lastig om de bal goed in de ploeg te houden. Bovendien zette Gramsbergen ons goed vast en waren hun flankspelers continu dreigend. Echt in de problemen kwamen we niet. Weliswaar hadden we moeite om in de zestien van de tegenstander te komen, maar een objectieve kijker zag toch echt de beste kansen voor ons. Een goede actie van Arjan werd met een sliding langs de doelman gewerkt, maar een verdediger wist de bal net voor de doellijn weg te werken. Bovendien raakten we nog de lat na een cornerbal, wisten we ook nog de paal te raken en kregen we daarnaast nog een paar halve kansen. Gramsbergen kon er qua kansen niet heel veel tegenover stellen. Een vrije trap zeilde net over de deklat. Dat was het wel zo’n beetje. Met de brilstand gingen we aan de thee.

Na rust hadden we letterlijk en figuurlijk de wind in de rug. We voetbalden een stuk makkelijker en de beste kansen waren wederom voor ons. Toch bleef het lang een typische “0-0-wedstrijd”. Totdat Bas het op zaterdag wel tijd vond voor een zondagsschot. Zelden hebben we iemand een bal zo lekker zien raken. Met een volley vanaf randje 16 wist hij de bal in de bovenhoek te jagen. De doelman dook nog even voor de vorm, maar heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. Een schitterende goal en voor ons een welkome voorsprong. De mannen uit Grambargn waren duidelijk even van slag. Bart had dit door en besloot vanaf de rechter zijlijn een voorzet te wagen. Gedragen door de wind zeilde deze bal ook wonderschoon onder de deklat. De verbouwereerde doelman wederom vertwijfeld achterlatend. Ook dit was een schitterend doelpunt waar de nieuwe copa’s ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Het kan immers geen toeval zijn als je na zo’n drie jaar weer eens een doelpunt maakt. De wondersloffen van Bartje zijn geboren.

Gramsbergen besloot nog wel even om alles op alles te zetten. Achterin gingen ze 1 op 1 spelen en met man en macht gingen ze dus op zoek naar de aansluitingstreffer. Die was echter onvindbaar. Wel wisten wij in de “dying seconds” nog de 3-0 te scoren. Rob was na een cornerbal het meest attent en wist de bal binnen te werken. Aftrappen was niet meer nodig. Met een 3-0 eindstand verlieten we blij en opgelucht het veld.

De opa’s zijn nog steeds on tour en we blijven de trotse koploper. Op zaterdag 29-2 komt OVC uit Ommen op bezoek. Dat is de nr. 3 van de stand en de nr. 2 qua verliespunten. Een geduchte tegenstander dus en reden genoeg om weer vol gas te gaan. De aanvang op ons eigen Gagelman is op het ongebruikelijke tijdstip van 13.30 uur. Uiteraard is alle support weer welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak natuurlijk onbetaalbaar!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks