vvdes_banner_09.jpg
DES VR1 - Hulzense Boys VR1, als je die wedstrijd op het programma ziet staan, dan kun je de uitslag alvast invullen. Steevast eindigde de derby de afgelopen seizoenen in een 3-3 gelijkspel. Zelfs de bekerwedstrijd voorafgaande aan de competitie werd afgesloten met 3 treffers van beide ploegen. Ook vandaag leek het weer die kant op te gaan, maar uiteindelijk stapte DES met een zwaarbevochten 3-2 overwinning van het veld.

Net als vorige week was er weer een vroege treffer te noteren. Het record van Marissa hield echter stand. Geen 20 seconden deze keer, maar met 90 seconden nestelde Lizanne zich op een keurige tweede plaats. De keepster van Hulzense Boys kwam in botsing met Sunihta, die met haar lip de bal verlengde. Het woord assist kon ze even niet uitspreken, maar ze kreeg hem wel op haar naam toen Lizanne de bal in het lege doel schoof. Beide ploegen kregen daarna de nodige kansen. Hulzense Boys raakte de paal en DES was een paar keer dicht bij een verdubbeling van de score. Uiteindelijk was het de thuisploeg die als eerste het doel weer wist te vinden. Weer was het Lizanne. Met een harde knal vanaf rechts zorgde ze voor een comfortabele 2-0 ruststand.

Ook na de thee was er weer een vroege treffer te noteren voor de rood-zwarten. Alleen deze keer belandde de bal in het eigen doel. DES leek er even van geschrokken en gaf de bezoekers de kans om zich terug te knokken in de wedstrijd. De 2-2 halverwege de tweede helft was het logische gevolg. De thuisploeg herpakte zich daarna en begon weer vaker de weg naar voren te zoeken. Met nog 10 minuten op de klok betaalde dat zich uit toen Anouk goed voor de keepster kwam en de 3-2 binnen kopte. Hulzense Boys zette nog een keer alles op alles om de traditionele 3-3 uit het vuur te slepen en was er tot 2 keer toe dichtbij. Mede dankzij goed keeperswerk van Anouk hield DES stand en zo werd de ban dan eindelijk gebroken.

Met de 3-2 overwinning van vandaag komt DES op 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden. Over 2 weken mogen Hulzense Boys en DES opnieuw hun krachten meten. 3-2 in het voordeel van de rood-zwarten zou een mooie nieuwe traditie betekenen, maar de blik moet nu eerst gericht worden op de uitwedstrijd van volgende week tegen Daarle. Een opponent die dan wel laag geklasseerd staat, maar in de heenwedstrijd DES wel mooi 3 puntjes wist af te snoepen. De dames hebben dus nog wat recht te zetten.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks