vvdes_banner_10.jpg
“Kleedkamer 6!” verscheen er in de groepsapp toen het team onderweg was naar de velden van Hardenberg ’85. Twee speelsters waren op eigen gelegenheid afgereisd. Een daarvan was al gearriveerd en gaf alvast door in welk kleedlokaal de groep zich in het prachtige rood-zwarte wedstrijdtenue mocht hullen. Op de andere was het wachten. Lang wachten. Ze trok dan wel keurig op tijd de deur van kleedkamer 6 open, maar deed dit op het sportpark van HHC, de andere Hardenbergse voetbalvereniging.

Welk tafereel ze daarbij aanschouwd heeft weten we niet, maar het had er in ieder geval voor gezorgd dat ze goed wakker was. Al na 20 seconden schoot ze 0-1 de binnen. Daarna werd het, net als in de thuiswedstrijd, een gelijkopgaande strijd. In de eerste helft had DES betere van het spel. Hoewel Hardenberg ’85 wat beter in de wedstrijd kwam, bleef DES eenvoudig overeind. Op 0-1 ruststand was dan ook niets af te dingen.

Na de hervatting was het spelbeeld nog even hetzelfde. DES probeerde de voorsprong uit te bouwen, maar moest toezien hoe de thuisploeg langzamerhand het initiatief naar zich toe trok en een licht veldoverwicht creëerde. Tot grote kansen leidde het echter niet en zo leek DES er met de overwinning vandoor te gaan. De klok tikte de 90 minuten aan toen Hardenberg ’85 de stand toch nog gelijktrok.

De blessuretijd leverde niets meer op en zo stond er 1-1 op het bord toen de scheidsrechter voor de laatste keer floot. Een uitslag die de verhoudingen op het veld wel recht deed, al blijft het natuurlijk zuur dat je genoegen moet nemen met een punt, terwijl de overwinning zo dichtbij is. Maar goed, vooraf werd getekend voor een punt, dus kan er vol vertrouwen toegewerkt worden naar de derby van aanstaande zaterdag tegen Hulzense Boys. Aanvang 12 uur, veld 2, kleedkamer 3 en, voor alle duidelijkheid: sportpark Gagelman!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks