vvdes_banner_00.jpg
“Zom, zom
Bie, bie
Na, na
Tion, tion
Zombie nation”

Kernkraft 400 had in 1999 een wereldhit met Zombie Nation. Een nummer dat veelal wordt gedraaid bij doelpunten. Dit deuntje zouden we vandaag nog vaak horen en niet alleen bij de wedstrijd….

Ondanks de vele blessures hadden we vandaag toch een elftal op de been gekregen. ’s Ochtend kwamen daar Richard en Daniel nog bij als niet fit en konden dus helaas niet meedoen. Een puzzel dus voor de leiders.
We speelden tegen SVZW 5. Een geduchte tegenstander, die onze koploper concurrent al eens had verslagen dit seizoen. We waren gewaarschuwd.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Wijnand, Rob, Nathan, Ivo
Midden vrnl: Gep, Pieter, Arjen, Mark
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Bas, Robert en Gijsbert
Geblesseerd en aanwezig: Bart, Arjan, Richard, Daniel, Chris, Patrick, en Martijn.
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene
Scheidsrechter: Dave

De toeschouwers tegen SVZW: Het waren er teveel om op te noemen. We noemen alleen de spelers van de JO13-2! Die waren net kampioen geworden en kwamen ons vereren met een bezoek. Namens heel DES 4 nog van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!!! En voor de rest: bedankt voor de komst!!

De wedstrijd:
SVZW had een flinke muziekbox meegenomen naar het veld en deed de warming-up met ondersteuning van luide muziek. Verder begonnen ze voor de aftrap met een heuse peptalk in een rondje op het veld. Wij stonden zoals gewoonlijk ons ding te doen en te wachten wat komen ging. SVZW liet blijken dat ze graag wilden winnen. Ze zaten er kort op. Gaven ons weinig ruimte. We konden hierdoor moeilijk in ons spel komen. Na een kwartiertje lukte het SVZW om het eerste doelpunt te maken. Hun linksvoor wist aan de verdediging te ontsnappen. Richard wist de inzet in eerste instantie nog te keren, maar helaas viel de bal recht voor een meegelopen SVZW-speler. Die wist met dit buitenkansje wel raad en plaatste de bal in het lege doel. De meegenomen box ging aan en Zombie nation schalde over sportpark Gagelman om het doelpunt extra kracht bij te zetten… 0-1
Na het tegendoelpunt kwamen wij iets beter in het spel. Niet lang na de 0-1 kwamen we op gelijke hoogte. En wat voor een doelpunt was dat. Niels ontving de bal met de man zijn rug. Hij legde de bal terug op Marthijn terwijl hij zelf doorliep. Marthijn gaf een perfecte bal weer op Niels, die bedacht zich niet en schoot de bal ineens met boog hard over de keeper in het doel. Een applaus vanaf de bank van SVZW was het resultaat. Terwijl de DES hoek spontaan Zombie nation a-capella inzette. Tot ergernis van de tegenstander. Wij gingen door en kregen steeds meer grip op de wedstrijd, terwijl SVZW ook probeerde ons doel te bestoken via hun vaardige middenvelders en handige voorwaartsen. We kregen op het randje zestien een vrije trap. Mark ging achter de bal staan en schoot de vrije trap laag en hard onder de opspringende muur door. Een leep doelpunt en dus de 2-1. En weer begeleid met a-capella muziek vanaf de zijlijn. De tegenstanders ergerden zich steeds meer en riepen de termen opa’s en dat soort dingen. De frustratie nam de overhand. De wedstrijd werd ook wat harder, maar nog niet buitensporig. Een speler van SVZW kon wel nog even 10 minuten afkoelen na een harde charge op Arjen. Maar met 10 man wist SVZW toch nog te scoren. Door niet slim genoeg op te treden en niet vooruit te verdedigen mocht de spits van SVZW vrij schieten vanaf de zestien. Beheerst legde hij hem in het doel. 2-2. De muziek uit de box bleef deze keer maar achterwege. We deden een kleine omzetting, Arjen ging naar de spits en Marthijn ging erachter spelen. Een goede omzetting bleek. Links aan de zijkant kregen wij een vrije trap. De bal werd getrapt en vond het hoofd van Arjen, die de bal mooi inkopte. We kwamen weer op voorsprong. 3-2. Daarna volgden er nog wat kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer.

Rust.

De wissels bleven nog even op de bank. En we begonnen weer.Wij kwamen niet helemaal scherp uit de rust, SVZW kon al vrij snel de 3-3 maken. Met een mooie aanval door onze verdediging scoorden ze fraai. Richard kon deze bal helaas niet stoppen. Ze probeerden de muziek wel in te starten op de box aan de kant, maar deden het toch maar niet. Mark gaf aan dat hij graag eruit wilde en Gijsbert kwam hem vervangen op de linkshalf. Ons ritme kwam weer terug, en Gijsbert werd gezocht en gevonden op links. We kregen weer wat kansen, maar konden nog niet scoren. Ook SVZW ging voor de overwinning, maar vonden telkens een goed keepende Richard op hun weg. Op een moment kreeg Wijnand de bal op de linksback positie net over de middellijn. En met een schitterende steekbal vond hij Pieter, en stuurde zo 2 man van SVZW het doktersbos in. Pieter zag de lopende Arjen gaan, en met een perfecte bal vanaf het middenveld vond hij hem. Arjen kopte de bal ook mooi binnen. Zodoende kwamen wij op een lekkere voorsprong. 4-3. En ja hoor, Zombie nation wederom. SVZW probeerde om de gelijkmaker te maken, maar de 4-3 bleven wij vasthouden. Marthijn en Gep gingen er nog resp moegestreden en geblesseerd uit, Bas en Robert kwamen hen vervangen. 5 minuten voor tijd wisten we nog 2x te scoren omdat de koek wel een beetje op was bij SVZW na de 4-3. De 5-3 kwam van de voet van Niels. En de 6-3 werd gescoord door Gijsbert. De goed fluitende scheidsrechter Dave blies daarna voor het einde van de wedstrijd.

De winterstop is officieel begonnen.

Sommigen van SVZW liepen na het fluitsignaal gefrustreerd van het veld naar de kleedkamer. Terwijl anderen van hun team wel door hadden dat die opa’s op het veld toch net wat slimmer waren geweest in deze wedstrijd. Met een goede teamspirit, en iedereen die er vol voor ging en als team opereerden wisten we deze wedstrijd winnend af te sluiten. Met 11 wedstrijden en 30 punten (10 gewonnen, 1x verlies) zijn wij deze competitie in de hogere 5 klasse fantastisch begonnen. Officieel “Herbstmeister”. En voor de statistiek liefhebbers onder ons, een doelsaldo van +27. 41 doelpunten voor en 14 tegen.

Uitslag: 6-3.
Doelpuntenmakers: Niels 2x, Arjen 2x, Mark en Gijsbert.

De avond werd met een teamuitje nog afgesloten in Hengelo tot in de laatste uurtjes. En uiteraard kon het aanvragen van Zombie nation in cafe ’t Neutje niet uitblijven. Verhalen hierover worden niet gepubliceerd, maar het was gezellig met de opa’s. De volgende wedstrijd staat gepland op 1 februari 2020, thuis tegen OVC 2. Wederom is alle support welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak natuurlijk onbetaalbaar!

Wij wensen iedereen hierbij vast fijne feestdagen toe!!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks