vvdes_banner_10.jpg
“Het strijdplan waarmee het team de weide was ingestuurd, maakte onderdeel uit van de ingenieuze speelwijze waarop sinds het begin van de competitie frequent was getraind.”

Zo, gaan we hier even hoog van de toren blazen? Nou, nee, beste volger. Bescheidenheid siert de mens en zeker de dames van DES Vrouwen 1. De openingszin was onderdeel van de taalronde tijdens de eerste Enige Onvervalste DES Vrouwen 1 Pubquiz, die op zijn beurt weer deel uitmaakte van het teamfeest waarop de dames ’s avonds werden getrakteerd. Dat de taalfout werd gespot, zal u ongetwijfeld niet verbazen. De dames kunnen niet alleen heel goed voetballen, ze zijn ook nog eens ontzettend slim. Maar ja, elk spelletje kent een verliezer en het verliezende team zal u later op onze Facebook-pagina trakteren op een leuk verslag en foto’s van een spetterend feest.

Ook het spelletje dat vanmiddag op veld 4 van sportpark Gagelman werd gespeeld zou een verliezer kennen. Kijkend naar de stand op de ranglijst zou dit zomaar eens DES kunnen zijn. ON VR1, de nummer 3 van de ranglijst kwam op bezoek. De ploeg uit Almelo had in de voorgaande 9 wedstrijden maar liefst 10 punten meer weten te verzamelen dan de dames van DES. De rood-zwarten wisten zich echter gesterkt door het goede spel en de uitstekende resultaten van de afgelopen weken en betraden vol vertrouwen het veld. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarin DES de stijgende lijn doorzette.

Vroeg storen en hoog druk zetten, luidde de opdracht van de trainer tijdens de wedstrijdbespreking. Met de wind in de rug voerden de dames van DES dit perfect uit. De stugge verdediging van ON bleek echter lastig uit elkaar te spelen. De verdediging van DES deed daar ondanks een paar noodgedwongen omzettingen niets voor onder en zo werd het een eerste helft zonder veel grote kansen. Geholpen door de slechte grasmat en de harde wind gingen de dames van DES toch met een 1-0 voorsprong aan de thee. Het zag er een beetje knullig uit, maar de uitstekende keepster van ON had alle pech van de wereld toen een terugspeelbal via een polletje over haar voet richting het doel ging en de bal door de harde wind niet meer te achterhalen viel.

DES nam het cadeautje dankbaar in ontvangst in de wetenschap dat het in de tweede helft tegen de wind in moest spelen. ON creëerde een licht veldoverwicht, maar de verdediging van DES hield zonder al te veel moeite stand. Halverwege de tweede helft verdubbelde DES de score. Vroeg storen: Sunihta deed het uitstekend en snoepte een Almelose verdedigster de bal af. Uit een ooghoek zag ze dat de keepster iets te ver voor haar doel stond en met een heerlijke krul in de bovenhoek zette ze de 2-0 op het bord.

ON zette nu alles op alles om een nederlaag te voorkomen en DES kwam flink onder druk te staan. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten en met nog een kwartiertje op de klok werd het billenknijpen. Ondanks de tegenslag en de tegenwind voetbalde DES zich in de slotfase regelmatig onder de druk uit en tien minuten voor tijd maakte Iris aan alle onzekerheid een eind. Na een van haar befaamde rushes bezorgde Elianne haar de bal op een presenteerblaadje en moest de keepster van ON voor de derde keer vissen.

Niet veel later klonk het eindsignaal en konden de dames zich op gaan maken voor het teamfeest. Een feest dat de dames dik verdiend hebben. Het zat niet altijd mee voor de winterstop. Een krappe selectie en een paar zware blessures vergden veel van het team. De stroeve competitiestart was daarom logisch. Een neerwaartse spiraal zou verklaarbaar zijn geweest, maar die kwam er niet. Nooit verdween het geloof in eigen kunnen, nooit verdween de strijdlust. Elke zaterdag stond er weer een tot op het bot gemotiveerd team aan de aftrap en zo werd de weg naar boven ingezet met een keurige zesde plaats tot gevolg. Dat het ’s avonds nog lang onrustig bleef, zal dan ook niemand verbazen.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks