vvdes_banner_04.jpg
Na een regenachtige vrijdag en de nodige afgelastingen op de Rijssense Koerbelt, mocht de 14.30 uur wedstrijd tegen Excelsior 8 toch doorgaan. We mochten op het zompige veld 9 aantreden tegen de mannen uut Riessen die een bekend gezicht in de gelederen hadden met de bijnaam “spekkie”. Excelsior 8 had tot nu toe een weinig florissant seizoen, maar onze spion “spekkie” gaf aan dat ze vandaag voor het eerst dit seizoen op volle sterkte waren. We waren dus gewaarschuwd...

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Ivo, Arjan, Nathan, Richard
Midden vrnl: Gep, Rob, Pieter, Arjen
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Wijnand, Chris, Mark en Bas
Niet inzetbaar, maar wel aanwezig: Bart, Robert
Uitgeleend aan DES 3: Daniel
Afwezig: Patrick, Rene
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Martijn

De toeschouwers tegen Excelsior: Naast de reeds genoemde niet inzetbare spelers: Daphne, Henk Stijn en een speciale vermelding voor Tinus die op de fiets naar Rijssen was getogen. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
Matig was een understatement voor de eerste helft. We voetbalden ongeveer net zo als de weersomstandigheden en het veld. Droevig en zompig. We troffen bovendien een gemotiveerd Excelsior dat hoog druk zette en het ons op allerlei manieren lastig maakte. Het voetbal was eigenlijk van beide kanten niet geweldig. Wij lieten iets makkelijker de bal rond gaan, maar de uitvallen van Excelsior waren weer gevaarlijker. Wij kregen een paar mogelijkheden, maar echt grote uitgespeelde kansen waren het niet. Excelsior kreeg één grote kans, maar via de grote teen van Richard ging de bal net langs de voor ons goede kant van de paal. Toch was het eerste doelpunt voor Excelsior. Een minuut of 10 voor rust kreeg de middenvelder van Excelsior net iets te veel tijd om vrij uit te halen en vanaf een metertje of 20 krulde hij de bal in de verre hoek. Een fraai doelpunt, dat mag gezegd... Bij ons namen de irritaties wat toe, want het liep voor geen meter. De rust was dan ook een mooi moment voor bezinning. Omdat veld 9 van Excelsior zo ongeveer in Holten ligt, besloten we de thee op het veld te nuttigen.

Na rust kwamen we wat beter in de wedstrijd. We waren voetballend de betere, maar Excelsior bleef gevaarlijk met snelle uitvallen. Hun aanvoerder was flink aan het stofzuigen op het middenveld en hun linkeraanvaller was continu dreigend. Van beide kanten werden af en toe de grenzen opgezocht. Arjan voegde een kaartje toe aan zijn verzameling en dat zorgde weer eens voor een ondertalsituatie. Tijdens deze 10 minuten maakte Nathan binnen de 16 een keurige sliding op de bal. De linkeraanvaller deed of zijn enkel was gebroken en de scheidsrechter wees naar de stip. Consternatie alom. Wij waren het er uiteraard niet mee eens en de scheidsrechter vond het een goed idee om aan het “slachtoffer” te vragen of het wel een strafschop was. Deze gaf een ontwijkend antwoord en de bal ging dus op de stip. De aanvoerder nam de taak iets te lichtzinnig op en Richard wist de bal opnieuw met zijn teen naast te werken. Opluchting alom, maar van zeer korte duur, want de scheidsrechter meende gezien te hebben dat een paar spelers van ons te vroeg in kwamen lopen. Hij wilde de strafschop dus over laten nemen. Wij waren er wel klaar mee en stonden op het punt om dan maar de paling in te pakken en weer naar Nijverdal te verkassen. De scheidsrechter begon toch wat te twijfelen na zoveel weerstand en toen we aangaven dat de spelers van Excelsior als eerste in kwamen lopen, besloot de scheids toch maar om het spel te hervatten met een cornerbal. Welkom in de kelderklasse...

Voor ons was dit wel het sein om alles op alles te zetten en zo toch met een resultaat uit Rijssen te vertrekken. Arjan ging mee naar voren en achterin gingen we dus 1 op 1 spelen. Daardoor kregen we een aantal goede kansen, maar het lukte nog maar niet om de gelijkmaker te forceren. Ongeveer 20 minuten voor tijd werd dan toch de ban gebroken door Arjan. Met een droog schot vanaf een metertje of 20 liet hij de doelman kansloos. We roken bloed en gingen vol voor de overwinning. Uiteraard gaven we hierdoor ook wel wat ruimte en kansen weg, maar echt gevaarlijk werd Excelsior in deze fase niet. Wel mochten ook zij even met 10 man verder na een grove charge op Chris. Dat was voor ons het sein om nog meer druk te zetten. Eerst spatte een vlammend schot van Pieter nog op de paal uiteen, maar kort daarop maakten we toch de 1-2. Wederom was Arjan de doelpuntenmaker. Na een mooie aanval over meerdere schijven wist hij de bal bij de tweede paal binnen te werken. Na dit doelpunt hadden we nog ongeveer 10 minuten voor de boeg. Wij kregen hierin nog een paar goede mogelijkheden, maar de beste was nog voor Excelsior. De binnenkant van de paal was het eindstation voor deze kans en Arjan wist de bal vervolgens weg te werken. Kort daarop floot de leidsman voor het laatst en gingen de zwaarbevochten 3 punten mee in de tas. Die tas is inmiddels met 27 punten goed gevuld en het gaat dan ook boven verwachting goed in deze sterke 5e klasse.

We staan door deze overwinning nog steeds op de eerste plaats en zijn nu ook officieel winterkampioen. De wedstrijd van naaste concurrent HHC 8 ging namelijk niet door en zij spelen dan ook niet meer voor de winterstop. Wij hebben, als de weergoden het toelaten, nog wel een wedstrijd. Volgende week komt SVZW 5 op bezoek. Aanvang is 12.45 uur. Uiteraard is alle support welkom.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks