vvdes_banner_09.jpg
De tweede uit de serie van 3 lastige wedstrijden voor de winterstop bracht vandaag DES VR1 een knappe overwinning. Vorige week ontsnapte koploper Den Ham nog ternauwernood aan een nederlaag, vandaag moest het eveneens hooggeklasseerde Marienberg haar meerdere erkennen in een uiterst effectief DES.

Voor het eerst sinds lange tijd hoefde er eens geen beroep te worden gedaan op speelsters van andere teams. Nog drie rood-zwarten zitten in de lappenmand, de overige dertien konden vandaag allemaal acte de présence geven op het kunstgrasveld van sportpark Gagelman. Ook voor het sinds lange tijd hoefde DES nu eens niet in de achtervolging na een vroege tegentreffer. Integendeel. De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen Anouk na een slalom in het zestienmetergebied vakkundig onder het kunstgras werd gemoffeld. De handen konden alvast de lucht in, want met een strafschopspecialist in je midden weet je het wel. Simone deed wat ze altijd doet en prikte de bal keurig in het hoekje.

Marienberg leek onaangedaan en nam de wedstrijd in handen. Veel gevaar wisten de bezoeksters echter niet te stichten. Net als Den Ham vorige week, zochten ze hun heil vaak in schoten van afstand. Slechts één keer werd het gevaarlijk toen de lat werd getroffen, verder bleef de verdediging van DES eenvoudig overeind. Uit een vrije trap op de rand van de zestien viel na een half uur spelen toch de 1-1. Veel meer viel er in het restant van de eerste helft niet te beleven en zo zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op.

DES had de smaak van een vroege voorsprong te pakken en deed het in de tweede helft nog eens dunnetjes over. Het beginsignaal had nog niet geklonken, of Milou strafte geklungel in de defensie van Marienberg genadeloos af. Nog een helft lang achterover leunen en de voorsprong verdedigen was vragen om moeilijkheden, dus DES zocht vaker de aanval. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Aan de andere kant bleef Marienberg het van afstand proberen, maar ook zij wisten weinig gevaar te stichten. Langzaam tikte de klok richting de negentig minuten en heel voorzichtig kon er gedacht worden aan de derde overwinning van het seizoen.

De eerste echt uitgespeelde aanval van de bezoeksters in de slotminuut werd overleefd en toen Anouk de bal opraapte, was de buit binnen. Nog even rustig naar de rand van de zestien lopen en dan de bal ver en naar de zijkant uitschieten. De scheidsrechter keek op zijn horloge en wachtte nog even met fluiten toen Marieke zich langs haar tegenstandster wurmde. En dat was maar goed ook. Met een heerlijke pegel van een metertje of veertig verraste ze de keepster.

Een 3-1 overwinning voor een wel heel effectief DES dat vandaag twee keer goed uit de startblokken kwam en zich daarmee een flink voordeel verschafte. Nog één lastige wedstrijd te gaan volgende week zaterdag tegen ON en dan kunnen de voetbalschoenen even in het vet. Het schijnt trouwens dat ze dezelfde avond tijdens het teamfeest al ingeruild kunnen worden voor zwemkleding. Hoewel het programma nog strikt geheim is, zijn de geruchten hardnekkig.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks