vvdes_banner_08.jpg
Op de mooie winterse zaterdagmiddag mochten we naar het “goddeloze ‘n Ham” voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Den Ham 4. Vorig jaar hadden we hier tegen de vrienden van Den Ham 7 drie punten laten liggen. Deze wilden we vandaag graag ophalen. Om vast in de juiste stemming te komen hadden we dezelfde kleedkamer en hetzelfde veld toegewezen gekregen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om iets recht te zetten...

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Wijand, Arjan, Nathan, Ivo
Midden vrnl: Gep, Rob, Pieter, Chris
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Arjen, Daniel, Mark en Bas
Niet inzetbaar, maar wel aanwezig: Patrick, Robert, Martijn
Afwezig: Richard en Bart
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene
Scheidsrechter: ook nadrukkelijk aanwezig

De toeschouwers tegen Den Ham:
Naast de reeds genoemde niet inzetbare spelers: Tinus, Daphne, Wout, Stijn en een speciale vermelding voor Hessel en Jan die speciaal voor onze wedstrijd naar Den Ham waren komen rijden. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
Den Ham won de toss en ook de meeste duels in het eerste kwartier. Wij waren vooral aan het corrigeren en stofzuigen. Dit resulteerde in het officieuze wereldrecord hoekschoppen in de eerste 15 minuten. Ik gok een stuk of 8. Allen ook best gevaarlijk bovendien. De rechteraanvaller van Den Ham, getooid met modieus haarbandje, had een prima trap en slingerde elke cornerbal dreigend voor de goal. Gelukkig stond daar in de meeste gevallen Arjan om herstelwerk te verrichten en anders hadden we Ivo en Richard nog. De brilstand bleef dus op het bord. Wel mochten we het eerste vinkje achter een gele kaart noteren. Gep werd met geel bestraft voor een overduidelijk tikje tegen de enkels, maar in onze ogen was een vrije trap voldoende straf geweest. Niettemin stonden we, niet voor het eerst dit seizoen, in ondertal. Gelukkig had het voor de tussenstand geen consequenties. Den Ham was nog steeds wat sterker, maar langzamerhand kwamen we beter in de wedstrijd. De beste kans was zelfs voor ons. Niels gebruikte zijn lichaam goed bij een dieptepass en mocht het 1 op 1 met de doelman proberen. Helaas was het de paal die een doelpunt verhinderde. Wel mochten we de tweede gele kaart afvinken. Arjan maakte een zuivere sliding op de bal, maar de scheidsrechter vond het weer voldoende voor een kaartje en daarmee een tijdstraf. Wij konden dit slecht begrijpen. Den Ham liet zich ook zeker niet onbetuigd in het aantal overtredingen en na minimaal 3 zaagjes van hun kant kon de scheidsrechter bij zaag nummer 4 ook niets anders meer dan een speler van Den Ham de gele kaart voor houden. Het spel ging inmiddels wat meer op en neer, maar echt grote kansen vielen er aan beide kanten niet te noteren. Wel mochten Chris en zijn directe tegenstander zich even gaan bezinnen. Dat waren dus gele kaarten 4 en 5 van de wedstrijd. Korte samenvatting van de eerste helft: veel verbale en fysieke strijd, weinig voetbal en geen doelpunten.

In de rust gingen we met zijn allen even bezinnen onder het genot van een bakje thee. Als we zo door zouden voetballen, zou het waarschijnlijk een kopie worden van de wedstrijd tegen HHC twee weken geleden. Oftewel: veel kaarten en geen punten. We besloten iets meer ons koppie erbij te houden en onze voeten te laten spreken. Gelukkig had de scheidsrechter ook een moment van bezinning gehad en kwam ook hij anders uit de kleedkamer.

Door de gele kaarten uit de eerste helft begonnen we met 9 tegen 9. Best lekker eigenlijk. Veel ruimte op het veld en wij konden hier duidelijk beter mee om gaan dan Den Ham. De rollen uit de eerste helft waren omgedraaid en nu waren wij de bovenliggende partij. Juist op het moment dat Den Ham weer in bovental mocht gaan spelen, werkte Arjen de 0-1 binnen. Een cornerbal van Pieter werd door hem vakkundig binnengewerkt na een mooie loopactie. De ban was gebroken en de voorsprong gaf ons nog wat meer vertrouwen. Toen het na zo’n tien minuten in de tweede helft weer 11 tegen 11 werd, bleven wij de bovenliggende partij. Den Ham kwam er af en toe wel uit, maar de ervaren verdediging gaf geen krimp. Halverwege de tweede helft kwam Bas in het veld voor Chris en zo ongeveer in zijn eerste actie gaf hij een schitterende pass op Niels. Die mocht het voor de tweede keer deze wedstrijd 1 op 1 proberen en deze keer stond de paal niet in de weg. De doelman ook niet en dus was de 0-2 een feit. We hoorden wel een klein knakje bij Den Ham, maar ze probeerden nog wel de aansluiting te vinden. De speler met het modieuze haarbandje kreeg een paar goede kansen, maar Richard stond zijn mannetje in de goal. Hij pakte ook nog even zijn fotomomentje mee bij een afstandsschot en dus bleef voor Den Ham de nul op het bord staan. Doordat Den Ham meer risico nam, kregen we uiteraard aanvallend wat meer ruimte. De ingevallen Mark testte de keeper en de kwaliteit van de paal. Ook had hij een subtiel steekballetje in petto voor Niels en die wist de doelman in twee instanties te verschalken. De 0-3 was een feit. De knak die we toen hoorden was duidelijk hoorbaar en bovendien was er nog maar zo’n 5 minuten te spelen. Die wisten we zonder kleerscheuren door te komen en daarmee konden we de 3 puntjes in de tas stoppen. Korte samenvatting van de tweede helft: goed voetbal, geen kaarten en drie doelpunten.

We staan door deze overwinning nog steeds op de eerste plaats. Naaste concurrent HHC 8 heeft ook 24 punten, maar een slechter doelsaldo.
Komende zaterdag spelen we wederom uit tegen Excelsior 8 uut Riessen. Aanvang is 14.30. Uiteraard is alle support welkom.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks