vvdes_banner_00.jpg
Vandaag traden we aan tegen SVI 7 uit Ittersum. De stand vertelde ons dat SVI in de onderste regionen meespeelde. Dat mocht echter geen onderschatting van onze kant uit opleveren. We waren vandaag enigszins gehavend. Bart, Rob, Robert en Martijn waren afwezig, en Nathan kon helaas ook niet vandaag.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Daniel, Arjan, Wijnand, Ivo
Midden vrnl: Chris, Pieter, Arjen, Richard
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Gep, Bas, Mark, Patrick
Afwezig: Bart, Rob, Robert, Martijn en Nathan.
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene.
Scheidrechter : Ron

De toeschouwers tegen SVI:
De vaste kern was zoals gewoonlijk weer aanwezig. Maar ook nog veel meer andere Dessers. Volle bak. De eervolle vermelding gaat echter vandaag naar Jeroen G. en Robin W. Bedankt voor de komst allemaal!!

De wedstrijd:
We begonnen vandaag een kwartiertje later dan normaal. Om 12.45 uur werd er afgefloten door de scheidsrechter. SVI bleek al in de eerste minuten een goede en lastige tegenstander, die met enkele ervaren krachten voetballend de oplossing zochten. Met de snelle linksbuiten in hun team, en de sterke spits, waren we dus gewaarschuwd. Verder viel op dat elke beslissing door de scheidsrechter wel van commentaar werd voorzien. Een kopbal was volgens de mannen uit Ittersum hands, “ik raakte hem niet “ dat soort zaken. U kent het wel. Dat wij het voetballend nog niet helemaal konden brengen bleek wel in het slordige spel van onze kant uit. Enkele kleine kansen werden aan beide kanten nog niet benut. Maar toch raakten we op achterstand. Wijnand werd de bal afgesnoept, en via een counter kwam de bal bij de aanvaller. Die schoot hem goed binnen. 0-1. Zaak aan ons om deze toch wat ongelukkige achterstand ongedaan te maken. Wij gingen meer druk zetten en dat leverde prompt wat kansen op. Zo was er een mooi een-tweetje tussen Arjen en Marthijn, waarna eerstgenoemde vrij voor de keeper kwam. Zijn schot ging net naast. En even later ging de bal, via weer een mooie aanval, over rechts in de zestien naar de achterlijn. Arjen gaf de bal voor het doel langs, en Marthijn gleed de bal bij de 2e paal binnen.

Rust.

Mark kwam erin voor Wijnand, en Bas voor Richard. Gep kwam nog voor Chris. In de 2e helft bleef het aardig lang heen en weer gaan. Gescoord werd er in deze fase niet. Even later kwam er wel een doelpunt van onze kant.
Na een volgende aanval kwam de bal aan de linkerkant bij Niels terecht. Met een puntgave voorzet vond hij het hoofd van Marthijn, die de bal beheerst binnenkopte. 2-1. Nu dachten we door te drukken om de overwinning veilig te stellen. Maar dan valt hij juist aan de andere kant. Een voorzet van rechts werd bij de 2e paal binnengekopt door de spits. 2-2. En even later werd het zelfs nog moeilijker voor ons. Door niet kordaat optreden in de verdediging kon de speler van SVI redelijk uithalen. Via Bas zijn hoofd ging deze bal in het doel, Richard kon door deze aanraking van Bas de bal niet meer tegenhouden. 2-3. Bas kon even later niet meer verder omdat hij hem zo hard tegen zijn gezicht kreeg zodat hij misselijk het veld verliet. Richard kwam er weer in. Het sein voor ons om jacht te maken op de gelijkmaker. Waar wij iets beter in ons spel kwamen, raakte de tegenstander geïrriteerder. Het slotakkoord was voor ons. Eerst frommelde Pieter door de defensie, en zijn schot ging via een schot van de verdediger in het doel. Wij noteren een eigen doelpunt en een gelijke stand. 3-3. Daarna werd er nog een speler van SVI met geel van het veld gestuurd, maar door de scheidsrechter nog iets tekstueel toe te voegen als reactie, kreeg hij direct zijn 2e geel. En kon dus met rood vertrekken. Tegen 10 man gingen wij op jacht naar de 3 punten. En die kwamen er ook. Nu was het Niels die een perfecte voorzet binnenkopte bij de 2e paal. 4-3. Later was het Niels die werd gevloerd in de zestien, en zo een penalty mee kreeg. Pieter wist wel raad met de pingel en schoot beheerst binnen. Om zodoende definitief de 3 punten op Gagelman te houden. De scheidsrechter floot voor het laatst van de middag.

Na 2 keer achter te hebben gestaan toch nog een overwinning behaald. Keurig.

Uitslag: 5-3.
Doelpuntenmakers: Marthijn 2x, Niels, Pieter en een eigen doelpunt.

Komende zaterdag spelen we uit, tegen vv Den Ham 4. Wederom een belangrijke pot. Het begint om 14.15 uur. Uiteraard is alle support weer welkom. De toegang is nog steeds gratis (waarschijnlijk) en het vermaak onbetaalbaar!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks