vvdes_banner_04.jpg
“We hebben niet eerst voorgestaan, toch?” Uw stukkiesschrijver controleerde het na afloop van een enerverende wedstrijd voor de zekerheid toch maar even, nadat gebleken was dat hij vorige week het scoreverloop niet helemaal goed neergepend had. Het valt ook niet mee. Een oog op de zijlijn, een oog op de buitenspellijn, van 0 tot 100 en terug naar 0 in een paar seconden tijd, op het juiste moment vlaggen en dan ook nog eens alles opslaan op de harde schijf om de gebeurtenissen een dag later in de juiste volgorde aan het papier toe te vertrouwen. Multitasken als man in een vrouwenwereld, ga er maar aan staan.

Ga er maar aan staan, dat gold ook voor twee speelsters van MO17 die vandaag de gelederen van Vrouwen 1 mochten versterken. Anne had al in de voorbereiding al eens mogen ruiken aan “het grote werk” en mocht na langdurig blessureleed weer haar eerste minuten maken. Voor Loes betekende haar invalbeurt haar debuut in de hoofdmacht. Vanuit stilstand kon ze meteen een uur lang vol aan de bak. Natuurlijk is er dan sprake van een beetje plankenkoorts, maar beide meiden speelden dat al gauw van zich af en lieten een uitstekende indruk achter tegen een tegenstander die vastbesloten was vandaag de eerste driepunter te noteren. De complimenten die beiden na afloop in ontvangst mochten nemen waren dan ook meer dan verdiend. O ja, er deed nog een jeugdspeelster mee vandaag. Haar gaan we zeker niet vergeten in dit verslag. Daar heeft ze zelf wel voor gezorgd. En hoe!

Eerst maar eens naar het begin van de wedstrijd. Om 11.00 uur ’s ochtends schalde het beginsignaal over de onder de rook van het naastgelegen attractiepark gelegen velden van EMMS. De thuisploeg bleek beter om te kunnen gaan met het vroege aanvangstijdstip en zette DES vanaf de aftrap flink onder druk. De vroege voorsprong voor EMMS was dan ook niet onverdiend te noemen. De goede wil was er wel bij DES, maar de thuisploeg was scherper in de duels en gaf DES weinig kans om zich onder de druk uit te voetballen. Halverwege de eerste helft moest Ester zelfs aan de noodrem trekken om een 2-0 achterstand te voorkomen. Het leverde haar een 10 minuten tijdstraf op. Een uitgelezen mogelijkheid voor EMMS om de score alsnog te verdubbelen. Met twee weergaloze reddingen hield Anouk echter haar ploeg op de been en zo werd de rust zonder verdere schade gehaald.

Het moest beter en vooral een stuk feller. Met die opdracht en een paar omzettingen werden de dames weer het veld in gestuurd. DES gaf nu veel beter partij en kwam ook vaker als winnaar uit de bus in de persoonlijke duels. Zelfs een onterecht gegeven strafschop in de 55e minuut met de 2-0 tot gevolg kon de bezoekster er niet van weerhouden om vol voor de winst te gaan. Na een harde overtreding pal onder zijn neus restte de scheidsrechter van dienst in de 75e minuut niets anders dan ook een speelster van EMMS 10 minuten naar de kant te sturen. DES rook bloed en stuurde iedereen naar voren. Waar Anouk in de eerste helft haar ploeg op de been hield, moest haar collega al na een minuut vissen. Ze kreeg nog wel een handje tegen de bekeken boogbal van Marith, maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel verdween. Even later eiste Marith weer de hoofdrol voor zich op. Met een strakke voorzet stelde ze Marieke in staat de gelijkmaker op het bord te zetten.

Zo was de achterstand gerepareerd toen het weer elf tegen elf was. En wat doe je dan met nog 5 minuten op de klok? Het puntje koesteren, of voor de winst gaan met het risico op een counter te lopen? DES voelde dat er iets geknakt was bij de thuisploeg en besloot er vol voor te gaan. De juiste keuze, zo bleek even later. Ach waarom ook niet, leek Marith te denken toen ze zich knap had vrijgespeeld en de keepster iets te ver voor haar doel zag staan. Met een heerlijke knal in de bovenhoek zette ze haar ploeg op voorsprong. De thuisploeg zette in de blessuretijd alles op alles om toch nog een puntje aan de wedstrijd over te houden. Niets en niemand ontziend knalde DES echter iedere bal over de zijlijn, waarbij hun grensrechter een aantal maal ternauwernood aan een voltreffer wist te ontkomen. DES overleefde het slotoffensief. De grensrechter ook en zo stond er 2-3 op het bord toen de scheidsrechter na 97 enerverende minuten voor de laatste keer floot.

Achteraf gezien hadden de bezoekers van het attractiepark zich vandaag beter langs het hoofdveld van EMMS kunnen posteren. Een rondje in het reuzenrad, of genieten van een krankzinnige wedstrijd die met zo’n heerlijke treffer wordt beslist? Die keuze lijkt gauw gemaakt. De topattractie van vandaag nam trots de felicitaties in ontvangst, maar besloot toch maar haar team terug te reizen naar Nijverdal. In Slagharen hebben ze er tenslotte met een reuzenrad, een achtbaan en een wildwaterbaan al genoeg.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks