vvdes_banner_01.jpg
Op de dag dag Sinterklaas weer in het land kwam, mochten we naar Hardenberg afreizen voor een onvervalste topper. We mochten als onverwachte en ongeslagen koploper aantreden tegen de nummer twee. HHC had alleen de eerste competitiewedstrijd verloren van SVZW en daarna 5 wedstrijden op rij gewonnen. Wij hadden alle wedstrijden nog gewonnen en hadden dus een voorsprong van 3 punten te verdedigen. De voorbereiding verliep enigszins rommelig. Zo was er sprake van een vergeten tas, een laat vertrek richting Den Ham en daarmee een korte warming-up. Niettemin stonden we om 14.30 uur met 11 man klaar op een koud veld 3 in Hardenberg. Gelukkig wel op natuurgras...

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Daniel, Arjan, Nathan, Richard
Midden vrnl: Gep, Rob, Pieter, Patrick
Voor: Marthijn en Arjen
De wisselspelers waren: Niels, Ivo, Wijnand, Mark en Bas
Niet inzetbaar: Bart
Uitgeleend aan DES 3: Chris
Afwezig: Robert en Rene
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Martijn
Scheidsrechter: zwarte piet

De toeschouwers tegen HHC: de geblesseerde Bart, Tinus, Jille en Sylvie. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
De toss was zo ongeveer het enige dat we de eerste 10 minuten wonnen. We begonnen dus erg matig aan de wedstrijd. HHC zette flink druk en daardoor kwamen we niet echt lekker in ons spel. Binnen twee minuten had HHC al twee dotten van kansen gemist. Gelukkig bleef de brilstand dus nog op het bord. We probeerden wat meer fysieke strijd in de wedstrijd te leggen om zo wat meer aan voetballen toe te komen. Dit resulteerde wel in een paar kansjes, maar ook ons vizier stond niet op scherp. Wel moesten we het een tijdje met 10 man proberen omdat Arjan van de scheidsrechter een gele prent voorgeschoteld kreeg na een klein zaagje. Onze irritaties namen wat toe omdat we ten eerste niet lekker in de wedstrijd kwamen en ten tweede de scheidsrechter ons daar ook niet echt bij hielp. Nadat een speler van HHC probeerde om een voorzet sneaky met de hand binnen te werken, vonden wij een gele kaart wel op zijn plaats. Daniel gaf dit vrij netjes aan bij de scheidsrechter en mocht ook 10 minuten op de bank gaan zitten. Omdat Arjan daar ook nog zat stonden we dus met 9 man in het veld. Met kunst en vliegwerk hielden we stand. Verdedigend hadden we de zaakjes best wel prima voor elkaar, maar met 9 man kun je natuurlijk weinig gevaar stichten. We wisten met de brilstand de rust te halen en dat was eerlijk gezegd het maximaal haalbare.

In de rust spraken we af dat we ons moesten concentreren op ons eigen spel en zo min mogelijk bezig moesten zijn met de scheidsrechter of de tegenstander. Helaas kon dit goede voornemen na 1 minuut in de tweede helft de prullebak in want welgeteld de eerste sliding in de tweede helft werd bestraft met een gele kaart. Nathan speelde keurig de bal, maar de tegenstander maakte het nodige misbaar en de scheidsrechter vond het allemaal wel erg gevaarlijk. We stonden dus weer met 10 tegen 11. Veel meer dan tegenhouden zat er dan ook niet in. De jongens uit Hardenberg waren duidelijk sterker. We kregen een paar kansjes via Rob en Marthijn, maar het was onvoldoende om uit te kunnen scoren. Ondanks het overwicht wist HHC ook niet heel gevaarlijk te worden. Het waren vooral schoten van afstand en daar had Richard telkens wel een antwoord op. Halverwege de tweede helft kregen we gele kaart nr. 4 te verwerken. Een overtreding van HHC werd niet bestraft en als reactie gaf Richard de speler van HHC dan maar een keekie. Niet heel schokkend, maar Sinterklaas was duidelijk weer in het land en HHC mocht de pakjes uitpakken. We stonden dus weer in ondertal. De frustraties liepen weer op en dat kostte ook Marthijn een, overigens terechte, gele kaart. We mochten het dus weer met 9 man proberen. Wonder boven wonder bleef de brilstand nog steeds op het bord staan tot ongeveer een kwartier voor tijd. Een aanval over links kwam tot een voorzet met een stuit en deze werd met een fraaie volley in de verre hoek geschoten. Een mooi doelpunt en toch ook een verdiende voorsprong voor de oranjehemden. Direct na het doelpunt mochten we het weer met 11 tegen 11 proberen. Arjan ging mee naar voren en ook HHC liep zowaar tegen een gele kaart aan. Nu hadden wij 10 minuten overtal. We probeerden nog met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een vrije trap van Pieter en een teenlengte tekort van Marthijn kwamen we niet. Na 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en was de vreugde bij HHC groot. Wij waren uiteraard teleurgesteld. Het zwarte pieten was begonnen, maar we hadden zelf geen surprise in petto en verloren terecht van een sterkere tegenstander. Trots zijn we op het feit dat we meer dan een jaar ongeslagen zijn gebleven in competitieverband. Van de laatste 22 competitiewedstrijden wisten we er 20 te winnen en 2 gelijk te spelen. De dag die je wist dat zou komen was dan ook eindelijk daar. Onze eerste competitienederlaag sinds 3 november 2018. We moeten nog een jaar verder terug voor de laatste competitiewedstrijd waarin we niet wisten te scoren. 28 oktober 2017 om precies te zijn. Kortom: we hebben een geweldige serie neergezet, hebben terecht verloren van een sterker HHC en staan desondanks nog steeds op plek 1.

Komende zaterdag spelen we thuis tegen SVI 7 uit Zwolle. Aanvang is 12.45 uur. Uiteraard is alle support welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak onbetaalbaar!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks