vvdes_banner_10.jpg

 “Vandaag verwachten we een extra lang verslag”, klonk het na afloop uit meerdere kelen. Een moegestreden team had plaatsgenomen in de kantine, waar ze het rondje van Harry dankbaar in ontvangst namen. De dwingende blik verried overigens dat ze met ‘verwachten’ eigenlijk gewoon ‘luustern, en dat zuj!’ bedoelden. Bereid u zich dus voor op een lange zit. “Op de overwinning!” De glazen werden geheven en achter de bar werd de muziek op standje feestelijk gezet.

Eindelijk was-ie daar dus, de eerste driepunter van het seizoen. Het hing ook wel een beetje in de lucht. Iedere zaterdag stond er weer een tot op het bot gemotiveerde ploeg in het veld. Een groep die zich ondanks zoveel pech en blessures niet liet ontmoedigen, maar elke week weer vol overgave de strijd aanging. Vandaag was het niet anders. Weer stond er een strijdvaardig DES aan de aftrap en eindelijk volgde er loon naar werken.

Daar zag het overigens een groot gedeelte van de eerste helft niet naar uit. SVWZ was op het kunstgrasveld van sportpark Gagelman een half uur lang de betere ploeg. Anouk hield haar ploeg echter met een paar knappe reddingen op de been en zo kon de thuisploeg langzamerhand aan aanvallen gaan denken. Laura schoot in de 30e minuut rakelings voorlangs en even later moest ook de keepster van SVZW haar klasse tonen. Na een messcherpe corner van Milou zag Sunihta haar inzet nog net gekeerd worden door de Wierdense goalie.

Het goede slot van de eerste helft had vertrouwen gegeven en misschien was dat wel wat DES net even nodig had. De rollen waren nu volledig omgedraaid en de thuisploeg zocht furieus de aanval.
Bijna lukte het om vlak na de aftrap al op voorsprong te komen. Nu was het Iris die een perfecte corner afleverde. De snoeiharde kopbal van Sunihta ging helaas rakelings naast. De voorhoede bleef een plaag voor de verdediging van SVZW, ook door het goede spel van Noa, nog zo’n talent van MO17, die al vroeg in de eerste helft Jorieke moest aflossen. En het is natuurlijk wel lekker aanvallen als je je in de rug gesteund weet door een middenveld dat er vol inklapt. Milou, Simone en Nienke vochten er heel wat verbeten maar faire duels uit en kwamen met regelmaat als winnaar uit de bus.

In de 60e minuut volgde dan ook de onvermijdelijke 1-0. Sunihta bleef oog in oog met de keepster ijzig kalm en schoof de bal beheerst onder haar door. Verdedigend was er tot dan toe nog niets weggegeven, dus heel voorzichtig kon er aan een overwinning worden gedacht. In het centrum hadden Jorien en Charlotte de taken goed verdeeld en met de snelheid van Marith en Ester op de flanken was er voor de bezoekers bijna geen doorkomen aan. Juliët, de keepster van MO17 die na de rust Anouk had vervangen, had weinig te doen. Wat ze moest doen deed ze rustig en met overtuiging. Toch moest ze kansloos toekijken hoe een schot van de rand van de zestienmeter ver buiten haar bereik in het doel verdween.

Uit het niets was SVZW op 1-1 gekomen. Mocht het u trouwens zijn opgevallen dat er deze keer wel erg veel namen worden genoemd: ook dat was een ‘verwachting’ die de dames na afloop uitspraken. Iedereen verdiende het om genoemd te worden. Een oproep waar we natuurlijk gehoor aan geven. De dames kunnen nogal dwingend kijken, weet u. Goed, nu verder. Nog 20 minuten op de klok, dus niets aan de hand. Met die overtuiging zochten de rood-zwarten weer de aanval. Even was er nog een schrikmomentje toen een rollertje van SVZW op de paal belandde, maar verder was het toch vooral de thuisploeg die joeg op de overwinning. De keepster van SVZW had nu haar handen vol, maar was kansloos op de afgemeten kopbal van Sunihta die hoog over haar heen in het doel verdween.

Door ook na de hernieuwde voorsprong vol op de aanval te blijven spelen, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindelijk konden de handen de lucht in na afloop. Eindelijk was daar de dikverdiende overwinning waarnaar de dames al zo lang op jacht waren. Eindelijk was er loon naar werken. En gewerkt was er vandaag, dat was ook de trouwe supporters langs de lijn opgevallen, getuige het luide applaus en de complimenten na het laatste fluitsignaal.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks