vvdes_banner_01.jpg
Nadat we vorige week de wedstrijd afgelast zagen, en daardoor fantastische gehaktballen van Bart door onze neus geboord werd, mochten we vandaag aantreden tegen Sv Gramsbergen 4. Na 5 overwinningen hadden we vandaag de volgende testcase of we boven onze stand staan? Of dat we met de beentjes op de grond gezet worden. Vandaag ging vaste keeper Richard verhuizen, dus die was helaas verhinderd. Gelukkig hebben we met Robert een prima stand-in in ons team aanwezig.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Robert
Achter vrnl: Daniel, Arjan, Nathan, Wijnand
Midden vrnl: Rob, Pieter, Arjen, Gep
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Richard, Chris, Patrick en Mark
Afwezig: Bart, Richard, Ivo, Bas en Martijn (die kwam later).
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene.

De toeschouwers tegen Gramsbergen:
Daphne, Carolien en Iris. Hartelijk dank voor de komst naar het verre Gramsbergen. Een eervolle vermelding hierbij voor jullie!!

De wedstrijd:
Zoals wel vaker was de tegenstander al fanatiek bezig met de warming up, en het bleek wederom een veel jongere ploeg te zijn dan ons. Dat was ook wel te zien in het begin. We lieten ze bal, en via de snelle rechtsbuiten kwamen ze een paar keer er door. Vooralsnog wisten we dat gevaar af te stoten zonder kansen weg te geven. Wij kwamen in het begin nog niet helemaal in ons spel, het was slordig. De wil was er wel, maar het lukte nog niet zoals we gewend waren. Dat leidde tot enige kleine frustraties in gebaar en woord. De scheidsrechter liet al vrij snel merken dat hij dat niet tolereerde. En wij hier in het vervolg van de wedstrijd rekening mee dienden te houden. Wat overigens ook prima lukte. Gramsbergen wist daarna met aardig veldspel ons onder druk te zetten. Dat resulteerde in wat aardige mogelijkheden. Met als grootste kans een bal op de lat. Verder losten de verdediging en Robert het telkens prima op. Na deze grote kans kwamen wij beter in ons spel. Vrijwel direct daarna kregen wij de uitgelezen mogelijkheid om de 0-1 te maken. Niels kreeg zijn voet niet helemaal goed achter de bal om deze eerste kans tot een doelpunt te promoveren. Wij pakten lichtelijk de wedstrijd in handen. Via ons middenveld werd er beter gespeeld. Zodoende kregen we steeds meer mogelijkheden tot een doelpunt. Het gevaar van Gramsbergen met de snelle aanval bleef echter ook aanwezig. Het spel golfde in deze fase mooi op en neer en het bleef spannend, en zonder een doelpunt op het scorebord gingen we naar de warme thee.

Rust.

Na de rust bleven de wissels nog even aan de kant, om het spel niet te veel te veranderen. De 2e helft was nog maar kort aan de gang of we trokken weer ten aanval. Met deze keer wel een doelpunt voor ons. Pieter rondde beheerst en bekeken de af. 0-1. Niet lang daarna maakte Arjen ook nog de 0-2, met een mooie goal. Wij speelden op dat moment beter dan de tegenstander. Die er niet veel tegenover kon zetten. Vlak daarna gaven we het toch bijna helemaal weg. Organisatorisch stonden we compleet uit positie en werd er op de rand van de zestien een vermeende overtreding gemaakt. Wel makkelijk gegeven door de scheidsrechter. De bal ging via de muur in het doel. 1-2. Een paar minuten later ging het nog meer mis voor de Dessers. Wederom een doelpunt wat niet hoefde te vallen. Een foute inspeelpass bij de tegenstander in de voet. De bal naar voren en werd door de verdediging niet goed verwerkt. Via een verdediger schoten ze de bal langs Robert in het doel. 2-2.
Ondertussen was Rob eruit gegaan voor Chris, en kwam Richard in het veld voor Wijnand. Patrick kwam later de moegestreden Gep nog vervangen. Gramsbergen ruikte bloed, en probeerde meer te drukken. Daar voetbalden wij vrij simpel onderuit op dat moment. Met de verse wissels in het veld pakten we het spel weer op. Wij waren op dat moment weer de bovenliggende partij. En 5 minuten voor tijd beloonden we onszelf met een dik verdiend doelpunt. Marthijn werd met een prima steekbal vrij voor de keeper gezet. De grensrechter vlagde, maar stond prima op lijn om te zien dat het geen buitenspel was. Marthijn zijn inzet kwam tegen de keeper, maar hij pikte de bal bij de rechter 5 meter punt weer op. Hij legde hem daarna panklaar neer voor Arjen die de bal erin schoot. Gramsbergen was het niet eens met de beslissing en ging verhaal halen. Dat kwam een speler op een gele kaart te staan, en dus een 10 minuten uitsluiting. Maar de goal bleef staan. 2-3. Gramsbergen probeerde daarna met een doorgeschoven laatste man nog iets te forceren. Maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Robert was elke hoge bal de baas, en plukte ze uit de lucht. Richard werd ook nog bestraft met een gele kaart, en dus 10 minuten (effectief 2 minuten) afkoelen, door een lichtelijke te late ingezette sliding van achteren met hooggeheven been.

Wij behaalden op een rustige wijze zonder al te veel problemen het eindsignaal. Zodoende behaalden we wederom de 3 punten. 6 gespeeld – 6 gewonnen en dus 18 punten. Een prima begin van ons seizoen in de hogere 5e klasse t.o.v. het vorige seizoen. De “working” teamspirit was vandaag wederom prima. En Robert keepte een solide pot.

Uitslag: 2-3.
Doelpuntenmakers: Pieter en Arjen 2x.

Komende zaterdag spelen we wederom uit, en nu tegen HHC 8. Die staan momenteel 2e op de ranglijst met 15pt uit 6 wedstrijden. Dus weer aan ons om te laten zien dat we de koploper willen blijven en daar ook horen momenteel. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur. Uiteraard is alle support weer welkom. De toegang is nog steeds gratis (waarschijnlijk) en het vermaak onbetaalbaar!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks