vvdes_banner_02.jpg
Vorige week zaterdag stond de “derby van Nijverdal” op het programma. Een wedstrijd die meer vuurwerk buiten de lijnen met zich mee bracht dan binnen de lijnen. Helaas voor DES wist SVVN deze wedstrijd enigszins gelukkig met 2-1 te winnen. Groot was de feestvreugde aan de kant van alles wat groen-wit was. Een kampioenschap is er niets bij... Wij mochten afgelopen zaterdag proberen of we een kleine revanche konden nemen op de nederlaag in de grote derby. SVVN 4 was onze tegenstander.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Gep, Arjan, Nathan, Richard
Midden vrnl: Chris, Rob, Pieter, Patrick
Voor: Marthijn en Arjen

De wisselspelers waren: Bart, Ivo, Mark en Daniel
Niet inzetbaar: Niels, Bas, Wijnand en Robert
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Martijn

De toeschouwers tegen SVVN: teveel om allemaal te vermelden. Uiteraard vaste supporters als Jan, Daphne, Carolien, Lisa, Iris, Tinus, Egbert, etc. Daarnaast veel spelers van DES 7, de nodige (schoon)familie en andere geïnteresseerden. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
De toss werd gewonnen door Richard en we kozen ervoor om de eerste helft de (stevige) wind schuin in de rug te hebben. SVVN mocht aftrappen en had een minuutje balbezit. Daarna namen wij het heft over. We besloten om flink druk te zetten op hun verdediging en daar had SVVN duidelijk moeite mee. Na een minuutje of vijf spelen werd een mooie aanval door Arjen panklaar gelegd voor Pieter en deze wist de bal met een volley hard tegen de touwen te jagen. Een heerlijk doelpunt en de kop was eraf. We besloten om door te drukken en Gep stoof als een moderne Ricky Karsdorp op langs de zijlijn. Zijn scherpe voorzet was de verdediging van SVVN te machtig en ze besloten dan ook maar om zelf het laatste zetje over de doellijn te geven. Toch was SVVN zeker af en toe gevaarlijk. Hun aanvoerder met de Duitse aanvoerdersband (en dan noemen ze ons Duitsers...) was best wel een plaag voor onze verdediging. Hij was ook degene die de 2-1 wist te maken. Een volley vanaf een metertje of 18 daalde mooi in de uiterste hoek. Richard wist er alleen nog een duik voor de foto uit te persen. Gelukkig wisten we voor de rust nog de 3-1 te scoren. Er was wat verwarring of het nou een cornerbal was of een ingooi, maar Pieter had daar geen boodschap aan. Hij kopte de cornerbal fraai in bij de tweede paal. Tussendoor moest de doelman van SVVN zich laten vervangen, was de grensrechter niet altijd even blij, had Arjan nog een zaagje in zijn achterzak en kabbelde de wedstrijd dus richting de rust.

De thee smaakte zoet (vooral bij Pieter). Na rust kwamen Bart, Daniel, Ivo en Mark in het veld voor Nathan, Chris, Rob en Patrick. We kwamen lekker uit de kleedkamer. Marthijn wist ongeveer 10 minuten na rust de 4-1 te maken met een fraaie boogbal die precies onder de lat daalde. Daarmee was het verzet van SVVN wel zo ongeveer gebroken. We wisten een paar fraaie aanvallen op de mat te leggen. Pieter maakte zijn derde van de middag. Marthijn nog zijn tweede en Arjen deed ook een duit in het zakje. SVVN wist er slechts sporadisch uit te komen en daarmee werd de eindstand 7-1. Een verdiende en lekkere overwinning die een klein beetje de uitslag van vorige week goed maakte. Bij ons geen hysterische taferelen na de overwinning, maar gewoon iedereen netjes een handje geven en daarna een biertje pakken op het terras.

In de kleedkamer werden Wijnand en Rob nog gefeliciteerd met hun dochters. De tissues en rompertjes werden (deels) in dank aanvaard. Met 5 overwinningen op rij kunnen we wel zeggen dat we goed uit de startblokken zijn gekomen in de 5e klasse. Niettemin wacht ons komende zaterdag weer een pittige pot. SVZW 5 uit Wierden komt op bezoek. Ook zij zijn nog ongeslagen, maar hebben naast twee overwinningen ook twee keer gelijk gespeeld. We verwachten dus een goede tegenstander en hopelijk een mooie pot voetbal. Aanvang is 12.45 uur. Uiteraard is alle support welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak onbetaalbaar!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks