vvdes_banner_02.jpg
Bent u nou niet iets te mild, stukkiesschrijver? Na een 4-0 nederlaag kun je toch moeilijk stellen dat het weer niet meezat. Dat zijn toch duidelijke cijfers? Natuurlijk ben je op deze plaats niet helemaal objectief. Natuurlijk val je je eigen team en speelsters hier niet af. Als een ongelofelijke zeperd van Truus een tegendoelpunt inleidt, dan haalt dat het verslag als een “foutje in de verdediging”. Als dezelfde Truus even later een kans voor open goal mist, dan kwam ze net een teenlengte tekort. Truus kan namelijk gewoon verschrikkelijk goed voetballen, maar dat had u al begrepen. Wie echter de wedstrijd van vandaag gezien heeft, zal beamen dat het deze keer echt niet meezat.

Als trouwe volger weet u dat het blessurespook de dames van DES al geruime tijd achtervolgt. Misschien wordt het tijd om eens met Ghostbusters te bellen, want hij blijkt akelig hardnekkig. Daarover straks meer. Een andere factor waar het team mee te maken heeft, is dat er zaterdagen zijn waarop sommige dames vanwege hun werk in de zorg er niet bij kunnen zijn. Vandaag was zo’n dag. Gelukkig hadden de meiden van MO17 geen wedstrijd en kon er een beroep worden gedaan op de diensten van Desiree, Xue, Iris, Marith, Odessa en Juliët.

Zo was het de eerste vijf minuten wel even zoeken naar wat onze oosterburen zo mooi de Feinabstimmung noemen, maar daarna liep het als een trein. In die eerste vijf minuten moest DES echter wel twee tegentreffers incasseren. Via een mooi uitgespeelde aanval en een “lucky" was JVC op een 2-0 voorsprong gekomen. DES nam de regie over en was tot de rust heer en meester in Dedemsvaart. De goed meevoetballende keepster van de thuisploeg voorkwam echter tot twee keer toe een tegendoelpunt. DES liet zich niet ontmoedigen en bleef druk zetten, maar moest ondanks het goede spel met een 2-0 achterstand aan de thee.

Door noodgedwongen wissels in de rust was het in het begin van de tweede helft weer even zoeken. En weer profiteerde JVC ervan. Juliët, die haar opwachting onder de lat bij Vrouwen 1 mocht maken, moest kansloos toezien hoe twee vlijmscherpe aanvallen van de thuisploeg tot doelpunt werden gepromoveerd. Wie dacht dat de wedstrijd daarmee was gespeeld, kwam bedrogen uit. Weer rechtte DES de rug en knokten de dames zich terug in de wedstrijd. Van het overwicht uit de eerste helft was geen sprake meer, maar de dames van DES waren op zijn minst gelijkwaardig aan hun opponenten. Tot het spook weer van zich deed spreken.

Eerst was het Elianne die met een zware enkelblessure naar de kant moest. Marissa, die in de openingswedstrijd van het seizoen hetzelfde lot moest ondergaan, moest zo eerder dan gepland haar rentree maken. Hiermee werd Iris in een meer verdedigende rol gedwongen, wat ten koste ging van de aanvalskracht van DES. Toch bleven de dames de aanval zoeken, maar het spook was nog niet klaar. Met nog een kwartier op de klok moest ook Anouk geblesseerd naar de kant. Alleen keepster Anouk zat nog op de bank en zij werd weer onder de lat geposteerd. Voor Juliët werd een rood-zwart shirt gevonden en zo kon de wedstrijd met 11 man worden uitgespeeld. Meer dan de wedstrijd uitvoetballen zat er na al die tegenslag ook niet op. Het tekent de instelling van de dames dat ze dit geconcentreerd deden en niets meer weggaven.

Nee, beste volger, het zat weer niet mee vandaag. Geen vergoelijkende woorden van uw stukkiesschrijver, maar een te rechtvaardigen conclusie. Het is te hopen dat het spook gauw een andere hobby vindt. En als dat gebeurt, dan gaan de dames helemaal los.

Ook dat is een conclusie die na de prima wedstrijd van vandaag te rechtvaardigen is.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks