vvdes_banner_04.jpg
Omdat we komende zaterdag vrij zijn hebben we het verslag ook iets later gepland, zodat u vast weet dat er komende week geen verslag zal komen en de afkicktijd van DES 6 -2 iets beter zal binnenvallen. Een enkeling (lees Pieter) miste het verslag echter dusdanig en waagde er een appje aan. Na die tekstuele smeekbede gaan we toch maar weer in de digitale pen klimmen om iets op papier te zetten. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd thuis tegen Excelsior 31 team 7 op het program. Wederom een tegenstander waar de gemiddelde leeftijd weer lager was dan de onze.

Vooraf hadden we een heuse team bespreking. Al waar enkele team technische zaken werden besproken.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Bart, Arjan, Nathan, Ivo
Midden vrnl: Daniel, Pieter, Rob, Arjen
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Gep, Patrick, Robert Chris en Bas
Afwezig: Richard, Mark, Wijnand, Martijn en Rene.
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Chris
Scheidsrechter: Ron

De toeschouwers tegen Excelsior 7:
Het lijkt wel of we er telkens meer bij krijgen. Iedereen bedankt voor de komst. De vaste supporters: Jan, Daphne, Carmen, Gerard, Tinus, Jelle, Jan. En iedereen die we hierbij zijn vergeten. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
Het was al snel duidelijk. Het leek een slag om het middenveld te gaan worden. De boys tegen de men. Excelsior speelde aardig “hoog”. Ze probeerden een mannetje meer te creëren op het middenveld om zo de snelle voorwaartsen te bereiken. Dit had ook tot gevolg dat er achter de verdediging ruimte voor ons lag. Wij speelden niet zo goed als de voorgaande wedstrijden, maar hadden het redelijk onder controle. In balbezit kon het allemaal wat beter, en de passing was slordig.
Excelsior probeerde het ook wel, maar kwam maar moeilijk door onze verdediging heen. Kansen waren op 1 hand te tellen vooralsnog. Na een kwartiertje kregen we cornerbal. Marthijn slingerde hem vlak bij de eerste paal op doel. De keeper verwerkte de bal niet goed en bokste hem in het doel. 1-0. Daarna pakten wij de overhand zonder nog iets beter te spelen. Wederom kregen wij een cornerbal. De goede voorzet kwam op het hoofd van Arjen terecht die de bal perfect binnenkopte. 2-0. En toen we even later voor rust ook nog de 3-0 wisten te scoren, zaten we in een zetel. Marthijn scoorde het doelpunt. Redelijk effectief door uit 2 kansen 3x te scoren. Wij kregen nog wat kansen door ballen die achter de verdediging terecht kwamen. Door het gebrek aan snelheid voorin, en de snelheid bij de tegenstander achterin konden wij deze niet afmaken. Ook enkele gevaarlijke cornerballen weden niet tot doelpunt gepromoveerd. Vlak voor rust ging een tegenstander ongelukkig op de hand van Arjan staan. Direct daarna kreeg hij een enorme ei op zijn hand. Hij moest helaas de strijd gehavend verlaten. Patrick kwam hem vervangen. Tot aan de rust was er verder niet veel aan de hand voor Des 4.

Rust.

Ivo ging het veld verlaten en Gep kwam hem vervangen. Later kwamen Chris Bas en Robert ook nog het veld in. De 2e helft begon voor ons vrij aardig. Al redelijk snel gooiden wij definitief de wedstrijd op slot. Het doelpunt kwam werd gemaakt door Niels. Na een mooie assist van Marthijn. 4-0. Daarna speelde we een beetje zoals het weer ook was die dag. Miezerig en regenachtig. We waren niet scherp meer, en zo kon Excelsior nog een beetje terugkomen in de wedstrijd.
Door 2 momenten kwamen ze terug tot 4-2. We verloren de slag op het middenveld en stonden positioneel niet goed opgesteld. Toch wisten wij nog enkele goede kansen te produceren. En uit 1 van die kansen maakte Pieter de 5-2. Met een schot hoog in de korte hoek. Daarna was het uitzingen van de wedstrijd. De tegenstander zocht vooral de schuld bij de scheidsrechter. Maar wij deelden die mening niet. Wij scoorden nog een laatste keer. Chris zette goed door op rechts, en gaf de bal aan Marthijn. Die hem beheerst binnenschoot. 6-2. Het slotakkoord was voor de jongens uit Rijssen. Wederom stonden we niet goed, en de aanvaller mocht de bal achter Richard deponeren in het net. 6-3. Geen goede wedstrijd van ons, en er werd gebaald van de 3 tegengoals. Echter wel gewoon weer 3 punten in de pocket. En de jongens dropen af van de nederlaag tegen de mannen, en leren ze hiervan om mannen te worden. Klasse DES 4!!

Uitslag: 6-3.
Doelpuntenmakers: Marthijn 3x
Arjen
Niels
Pieter

Zaterdag 26 oktober spelen we thuis SVVN 4. Aanvang van deze wedstrijd is 12.30 uur. Uiteraard is alle support welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak onbetaalbaar!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks