vvdes_banner_10.jpg
Ondanks de overvloedige regenval van de afgelopen dagen werd er om half 3 vanmiddag gewoon afgetrapt op veld 2 in Marle. Niet dat dit voor de trainer van DES een verrassing was. Het veld heeft een uitstekende afwatering doordat het naar de zijkanten afloopt, zo wist hij te vertellen na een van zijn vele spionagetripjes op vijandelijk grondgebied. Dit had hij goed gezien, want waar de speelsters in de as na de wedstrijd de sokken nog droog hadden, sopte de grensrechter in zijn schoenen. Dat was overigens niet het enige wat hij goed gezien had; de speelwijze van MVV ’69 Vrouwen 1 was grondig geanalyseerd en de dames van DES betraden zo goed voorbereid het veld.

De razendsnelle spitsen van de thuisploeg hadden het moeilijk tegen een stug en geconcentreerd verdedigend DES. Door compact te spelen werd de opbouw van de tegenstander vakkundig verstoord en zo werd keepster Anouk pas in de 30e minuut voor het eerst op de proef gesteld. Het afstandschot was echter een gemakkelijke prooi. Even daarvoor had DES al op voorsprong kunnen komen toen Jorieke de bal panklaar legde voor Simone. Haar schot ging helaas via het been van een verdedigster net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor de rust was DES opnieuw dicht bij de openingstreffer. Nu was het de paal die een doelpunt van Sunihta voorkwam.

Zo moest er genoegen worden genomen met een 0-0 stand tijdens de thee, waar een voorsprong niet onverdiend was geweest. Voor het eerst sinds het begin van het seizoen kon er met 11 eigen speelsters worden aangetreden en dat was goed te zien in de eerste helft. Langzamerhand stroomt de ziekenboeg leeg en keren de automatismen terug in de ploeg. Alleen in aanvallend opzicht komt de ploeg nog wat kracht tekort, maar ook daar gloort er hoop, nu aan het blessureleed eindelijk een einde lijkt te komen. Het gelegenheidsduo in de spits deed het vandaag overigens meer dan uitstekend, maar snelheid is nu eenmaal niet hun wapen.

Over dat wapen beschikt Marith wel. Zij sloot na haar wedstrijd bij MO17-1 aan bij de groep en met haar in de spits kon nu de Marlese verdediging met de lange bal onder druk worden gezet. Tien minuten lang was DES de bovenliggende partij en de 0-1 hing in de lucht. Vijf minuten later keken de rood-zwarten ineens tegen een2-0 achterstand aan, door twee ongelukkige ‘frommelgoals’ uit standaardsituaties. Nu moesten er risico’s worden genomen en dat betekende ruimte weggeven in de verdediging. Dit was een kolfje naar de hand voor de snelle spitsen van MVV ’69. Uit de counter wisten zij nog twee keer te scoren voordat Elianne na een rush over de linkerflank de eindstand op 4-1 bracht.

Meer zat er vandaag nog niet in, was de conclusie na afloop. Met de nadruk op ‘nog’. Wat de dames vandaag lieten zien zag er prima uit. In grote delen van de wedstrijd was weer de ploeg te zien die vorig seizoen zulke goede resultaten boekte. De weg terug is ingeslagen, nu er licht is aan het eind van de blessuretunnel. De eerste overwinning van het seizoen zal niet lang op zich laten wachten. Wie weet volgt die al over twee weken, als de dames de strijd aangaan tegen JVC. Op wederom een schuin aflopend veld, zo weten wij uit betrouwbare bron.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks