vvdes_banner_08.jpg
Het leven begint bij 40! Als je deze middelbare leeftijd zo ongeveer hebt bereikt, wil je dit uiteraard graag geloven. Uit ervaring kan ik zeggen dat het leven in ieder geval niet eindigt bij 40. Zo kun je nog gewoon elke zaterdag een lekker potje voetballen. Geen enkel probleem. Wel moet je accepteren dat je steeds vaker een tegenstander tegenover je krijgt die je zoon had kunnen zijn. Afgelopen zaterdag was weer zo’n dag. We mochten voor de verandering weer eens naar Ommen. Omdat dit al weer de vierde keer was dit seizoen, voelde het als een thuiswedstrijd. OZC 4 was onze tegenstander. Een team waarvan de oudste speler 20 jaar was. We hadden dan ook speciale aandacht voor de aanwezige moeders langs de lijn. Die waren meer van onze leeftijd.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Ivo, Arjan, Nathan, Richard
Midden vrnl: Gep, Rob, Pieter, Patrick
Voor: Marthijn en Arjen
De wisselspelers waren: Bart, Niels, Daniel en Bas
Uitgeleend aan DES 3: Chris, Wijnand en Mark
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene

De toeschouwers tegen OZC:
Martijn, Robert, Mark en Tinus. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
Bij de toss werd de toon al gezet. Toen Richard de wedstrijdbal even wilde voelen, kreeg hij van de jonge aanvoerder de opmerking dat hij die in de wedstrijd nog vaak genoeg zou voelen. Blijkbaar was OZC behoorlijk overtuigd van zichzelf. Wij werden er weinig anders van. Vanaf de aftrap werd duidelijk dat OZC inderdaad over veel jeugdig enthousiasme beschikt, maar dat wij voetballend beter waren.
De eerste mooie aanval kwam van ons. Met lekker tikkie-takkie voetbal werd de bal vanaf rechts voorgegeven door en schoot Marthijn de bal met een volley in het zijnet. Een aanval die een beter lot had verdiend. OZC probeerde er wel gevaarlijk door te komen, maar vaak stokte het bij onze solide verdediging. Na ongeveer een kwartier spelen wisten we de 0-1 op het bord te zetten. Pieter speelde zichzelf mooi vrij en wist met een wereldpass over de verdediging Arjen te bereiken. Die zag de doelman met zijn haviksoog wat ver voor zijn doel staan en wist de bal met een boog van een metertje of 30 over de doelman te werken. Een doelpunt dat een mooier podium verdiende dan de 5e klasse. OZC was duidelijk even van slag en wij drukten door. We brachten de tip van Cruijff in de praktijk: “niks lopen en rennen, gewoon goed kijken en de bal het werk laten doen.” Een mooie aanval over meerdere schijven werd vanaf rechts voorgegeven door Arjen en door Gep met een sliding binnengewerkt. De 0-2 was een feit.

OZC probeerde wel het tij te keren, maar kwam er maar niet door. Wel kregen ze langzamerhand een medestander in de scheidsrechter. Wat dat betreft hadden ze een mannetje meer. Toch viel de volgende goal weer aan onze kant. Een cornerbal werd door Marthijn scherp voorgeslingerd en Rob wist goed voor de doelman te komen en de bal binnen te knikken. Een minuutje of 10 voor rust hadden we dus een comfortabele 0-3 voorsprong te pakken. Uiteraard probeerde OZC om de stand nog om de stand voor rust nog een draaglijker aanzien te geven, maar dat lukte niet. Richard moest nog wel een Onanaatje uit de kast trekken om een van richting veranderd schot uit de goal te ranselen. De nul bleef daarmee op het bord voor OZC en met 0-3 gingen we aan de thee.

Na rust zagen we in eerste instantie een fel OZC. Uiteraard wilden ze het tij nog keren en daarom zetten ze veel druk bij balbezig van ons. We moesten hier even aan wennen, maar al vrij vlot lukte het ons om onder deze druk uit te voetballen. OZC kreeg een goede kans na een doorbraak over links, maar de bal belandde op de paal. Ook wij kregen nog de nodige kansen. Zo wist Marthijn met een subtiele boogbal de binnenkant van de kruising te raken en probeerde Pieter vanaf een metertje of 50 de wederom ver voor zijn goal staande doelman te passeren. Met een uiterste krachtinspanning wist deze de bal echter naast te werken. Al met al kregen wij nog de beste kansen. OZC kreeg wat meer vrije trappen mee, maar die werden nauwelijks gevaarlijk. Arjan vereffende nog even een openstaande rekening, Marthijn mocht nog even 10 minuten rusten op de bank en zo kabbelde de wedstrijd voort. Uiteindelijk vroeg de doelman van OZC of de scheidsrechter alsjeblieft af wilde fluiten, want doorvoetballen had toch geen zin meer. Dat vond de scheidsrechter ook en extra tijd was dan ook niet nodig. Met een mooie 0-3 overwinning gingen we dan ook huiswaarts.

In de kantine pakten we nog even onze statistieken erbij. 3 wedstrijden gespeeld in de voor ons nieuwe 5e klasse. Drie overwinningen, daarmee 9 punten, 9 doelpunten voor en 0 tegen. Een voor ons ongekende luxe, zeker als je onze leeftijdstatistieken erbij pakt. Zaterdag stonden we met een gemiddelde leeftijd van 41,41 jaar op het veld. Daar tegenover konden we echter ook ruim 1640 wedstrijden in DES 1 zetten en dat geeft gelukkig regelmatig de doorslag tegen de fors jongere tegenstanders. Kortom: het leven begint bij 40!

Komende zaterdag spelen we thuis tegen Excelsior 7. Aanvang is 12.30 uur. Uiteraard is alle support welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak onbetaalbaar!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks