vvdes_banner_10.jpg
Toch nog eentje op de bank, grapte iemand toen een van de verdedigsters van DES na een kwartiertje spelen tien minuten naar de kant moest. Na een overtreding in het strafschopgebied restte de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter niets anders dan de dader geel te geven en de bal op de stip te leggen.

HHC was op dat moment al twee keer succesvol geweest door een afgeslagen corner binnen te werken. Toen ook de penalty een doelpunt opleverde, was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De thuisploeg maakte daarna dankbaar gebruik van de man meer situatie. Door razendsnel de diepte te zoeken werd het net nog eens twee keer gevonden. Hoewel een nederlaag onafwendbaar leek, herpakten de dames van DES zich toen het weer elf tegen elf was. Goed, we mogen dan wel een waslijst aan geblesseerden hebben, de automatismen mogen dan wel ontbreken, net als de volledige voorhoede, we gaan er hier niet met dubbele cijfers af vandaag. Met die gedachte werden de mouwen opgestroopt. DES kwam wat beter in de wedstrijd, maar moest voor de rust toch nog twee keer machteloos toezien toen HHC met vlijmscherpe aanvallen de stand op 7-0 bracht.

Maar wat zich aan het eind van de eerste helft al een beetje begon af te tekenen, zette zich in de tweede helft door. DES was nu op zijn minst gelijkwaardig. Al gauw werd de strijdlust beloond toen DES een penalty kreeg na een handsbal in het zestienmetergebied. Simone prikte de bal, zoals te doen gebruikelijk, keurig in het hoekje en DES kwam op 0-1. In de tweede helft dan hè, de eerste helft zouden we gauw vergeten was de afspraak. Toen Laura halverwege de tweede helft met een geweldige knal van afstand de tweede treffer van DES voor haar rekening nam, ontspon zich een heerlijke slotfase. Beide ploegen lieten zien uitstekend te kunnen voetballen. Dat de dames van HHC elkaar wat gemakkelijker wisten te vinden en daardoor ook nog twee keer scoorden, mag geen schande genoemd worden. De redenen ervoor zijn aangegeven.

De wedstrijd eindigde in 9-2, een duidelijke en terechte overwinning voor de thuisploeg. DES zal vooral moed putten uit de tweede helft, waarin het ondanks alle personele problemen uitstekend speelde. Om na zo’n ongelukkige eerste helft de rug te rechten en zo’n tweede helft op de mat te leggen, dat getuigt van karakter. Met die wetenschap en de hoop dat er volgende week een of twee meer op de bank zitten -bij voorkeur niet vanwege een gele kaart- zochten elf moegestreden dames met opgeheven hoofd de auto’s op.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks