vvdes_banner_04.jpg
Na een supermooi seizoen 2018-2019 dat we mochten bekronen met een kampioenschap zijn we weer aan het begin van een nieuw seizoen aanbeland. Door het kampioenschap zijn we een klasse hoger gaan voetballen en zijn we inmiddels DES 4 geworden. In de zomerstop hebben we ons versterkt met Pieter. Hessel is getransfereerd naar Juliana in Hengelo. Voor de rest is de selectie onveranderd. De voorbereiding op onze eerste competitiewedstrijd verliep wisselend. De eerste oefenwedstrijd tegen SVVN 4 werd gewonnen, maar de eerste bekerwedstrijd tegen HHC 5 verloren. De tweede bekerwedstrijd tegen OZC 5 wisten we weer te winnen, maar de laatste bekerwedstrijd tegen OVC’21 2 ging vorige week kansloos met 6-2 verloren. Laten we nu een week later direct de kans krijgen om ons te revancheren tegen dezelfde tegenstander uit Ommen.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:

Doel: Richard
Achter vrnl: Bart, Arjan, Nathan, Richard
Midden vrnl: Gep, Rob, Pieter, Patrick
Voor: Niels en Arjen

De wisselspelers waren: Mark, Robert, Chris en Marthijn
Uitgeleend aan DES 5: Ivo en Bas
Afwezig: Wijnand en Daniel
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Martijn

De toeschouwers tegen OVC: Rene, Jille, William, Daphne, Jorinde, Rosa-Linn, Brent en Henk. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
We hadden niet echt gelukkig herinneringen aan de wedstrijd van vorige week. OVC was een jonge fitte ploeg. Dat kan natuurlijk, maar we bespeurden ook wat nare trekjes. Zo waren ze niet echt complimenteus tegen ons. Termen als “gekken”, “opa’s” en “dikke” waren zo ongeveer de standaard. Ze hadden daarmee de boel bij ons behoorlijk op scherp gezet. Bovendien hadden we Arjan en Pieter deze wedstrijd terug van een hoogtestage en was Marthijn ook weer fit genoeg om minuten te maken. We waren dus duidelijk sterker dan vorige week en met een gezonde dosis strijdlust begonnen we aan de wedstrijd.

OVC begon weer sterk. In de eerste 20 minuten waren ze duidelijk de betere partij. Wij moesten duidelijk even in de wedstrijd komen. Toch lukte het OVC niet om het overwicht in doelpunten uit te drukken. Wel mooie aanvallen, maar weinig efficiënt. Bovendien stond Richard wel lekker te keepen en daarmee bleef de brilstand op het bord. Langzaam maar zeker kwamen wij beter aan voetballen toe en na ongeveer een half uur wist Pieter de 0-1 op het bord te zetten. Een echte Pietergoal. Tweebenigheid is een wapen, laten we maar zeggen. OVC probeerde voor de rust nog de gelijkmaker te maken, maar verder dan een gevaarlijke kopbal die door Richard werd gekeerd kwamen ze niet. Wel zagen we langzamerhand de irritaties toenemen. Hier maakten we uiteraard dankbaar gebruik van. Een tegenstander uit de wedstrijd halen is ook een kwaliteit. Gep wist vlak voor rust nog de onderkant van de lat te raken na een mooie aanval. We hadden dus ook zomaar op 0-2 kunnen komen.

Met een 0-1 voorsprong gingen we aan de thee. Weliswaar wat tegen de verhouding in, maar het laatste kwartier van de eerste helft was duidelijk in evenwicht. We gingen de tweede helft dus wel met vertrouwen tegemoet.

Na rust besloot OVC om in te zakken en ons te laten komen. Wij vonden dit prima. Waarschijnlijk gokten ze op snelle counters, maar de tactiek viel niet echt goed uit. We bleven redelijk eenvoudig op de been. De verdediging stond als een huis. Bart had de gevaarlijke linksbuiten in zijn achterzak en ook de spits had een beroerde middag. Iedereen gaf 100% en als de pijp leeg was, dan hadden we uiteraard nog goede invallers. Robert, Chris, Mark en Marthijn kwamen in het veld voor Gep, Patrick, Niels en Rob. Qua veldspel waren we beter dan OVC. Langzaam maar zeker daalde dan ook het vertrouwen in een goede afloop bij OVC en nadat Mark met een mooie steekbal Marthijn voor de keeper zette en laatstgenoemde deze buitenkans beheerst afrondde, was er een duidelijke “knak” te horen op het sportpark. De laatste 10 minuten werden beheerst uitgespeeld en de ultieme revanche was een feit. Geen woorden, maar daden....laten we maar zeggen. De overwinning werd in de kleedkamer al lekker gevierd en bij thuiskomst op Gagelman voortgezet op het zonovergoten terras. Het was dus weer een geslaagde zaterdag en de eerste 3 punten in de 5e klasse zijn een feit.

Komende zaterdag spelen we thuis tegen HHC 7. Zij wisten de eerste wedstrijd met 5-1 te winnen van Excelsior 8. We verwachten dus wederom een zware pot. Aanvang komende zaterdag is 12.30 uur. Uiteraard is alle support welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak onbetaalbaar!

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks