vvdes_banner_07.jpg
Onder een stralend najaarszonnetje begon vandaag de competitie voor DES Vrouwen 1. Een competitie waarin de dames weer een aantal oude bekenden zullen treffen, maar ook teams waarmee de krachten nog niet eerder werden gemeten. Een van die nieuwe gezichten is Hardenberg ’85, dat vandaag op bezoek kwam.

Van de tegenstander was dus weinig bekend en hetzelfde gold eigenlijk ook een beetje voor de mogelijkheden van het eigen team. De ziekenboeg is namelijk vol bij de dames. Overvol zelfs. Zo ontbrak de volledige voorhoede en moest de blik gericht worden op de dames van het 25+ team en de meisjes van MO17. Teams die respectievelijk vrijdagavond en zaterdagochtend al in actie waren gekomen. Van Vrouwen 1 hadden twee speelsters de avond ervoor het 25+ team al uit de brand geholpen en twee anderen wisten het op hun werk zo te regelen dat ze in ieder geval nog een gedeelte van de wedstrijd mee konden doen.

Aan motivatie geen gebrek dus en dat werd op het veld al gauw zichtbaar. Hardenberg ’85 bleek een fysiek sterke tegenstander en dus moesten de mouwen opgestroopt worden. Beide ploegen schuwden de duels niet en gaven nagenoeg niets weg. DES creëerde twee grote kansen in het eerste bedrijf, maar wist het net niet vinden. Aan de overzijde haalde de thuisploeg opgelucht adem toen Laura een zeker lijkend doelpunt wist te voorkomen door de bal nog net over de lat te koppen.

Tot ver in de tweede helft bleef de 0-0 op het bord staan. Met nog een kwartiertje op de klok wisten de bezoekers voor het eerst een gaatje in de rood-zwarte defensie te vinden. Een vrije trap werd door de Hardenbergse spits vakkundig tot doelpunt gepromoveerd. DES let zich niet uit het veld slaan en zette nog een tandje bij. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Vijf minuten later tekende Anouk met een afgemeten vrije trap voor de 1-1.

Daar bleef het bij vandaag. Met vereende krachten had DES een punt in de wacht weten te slepen. Met dank aan alle speelsters die dit weekend invulling gaven aan de betekenis van de letters DES. Het is te hopen dat de ziekenboeg gauw leegstroomt en we op deze plek naast strijdlust en motivatie ook weer kunnen schrijven over vlotlopende aanvallen en prachtig uitgespeelde doelpunten.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks